Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uleiul de arahide: excelent pentru preparatele la wok

Arahidele al căror ulei urmează să fie presat trebuie să fie depozitate într-un loc uscat timp de două până la patru săptămâni după recoltare, astfel încât conținutul de apă să fie redus de la aproximativ 40% la aproximativ 5%. După ce se îndepărtează coaja, nucile se pot presa.

Informații utile

Uleiul de arahide are următoarele proprietăți speciale

Ulei de arahide în detaliu

Uleiul de arahide este presat din semințele de arahide. După recoltare, arahidele sunt uscate timp de două până la patru săptămâni pentru a reduce conținutul de apă. Înainte de acest proces, conținutul de apă este de 40%; după uscare, conținutul este de numai 7-5%. După ce sunt decojite și curățate, nucile sunt zdrobite de role pentru a fi presate ulterior. Conținutul de ulei rămas se poate elimina din corpul presei cu n-hexan. Acest ulei are o calitate inferioară față de uleiul presat la rece.

Rudele arahidei

Știai că, din punct de vedere botanic, arahida nu este o nucă?  În schimb, arahidele fac parte din familia leguminoaselor și sunt înrudite cu mazărea și fasolea. Cu toate acestea, ceea ce conțin, mai exact multe grăsimi vegetale și acizi grași nesaturați, denotă faptul că arahida este o nucă.


Proveniență

De unde provine uleiul de arahide?

Uleiul de arahide provine din America de Sud, primele arahide fiind descoperite și cultivate în Peru în urmă cu aproximativ 7500 de ani. Cu toate acestea, uleiul de arahide este folosit în special în bucătăria asiatică pentru a prăji alimentele în wok. De exemplu, în cazul în care există alergii, se poate folosi uleiul de rapiță în locul celui de arahide.


Sezon

Când este sezonul uleiului de arahide?

Uleiul de arahide este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit uleiul de arahide și cum se depozitează acesta?

Ulei de arahide în detaliu

Uleiul de arahide se folosește de multă vreme în bucătăria asiatică. Este folosit în principal pentru prăjirea mâncărurilor care sunt pregătite în mod clasic într-o tigaie wok. Gustul plăcut picant al uleiului de arahide face din acesta un ulei de gătit vegetal atractiv, care se potrivește excelent și cu salatele și mâncărurile reci. La fel ca toate uleiurile de gătit, uleiul de arahide trebuie depozitat într-un loc întunecat și răcoros, deoarece expunerea la lumină distruge acizii grași și uleiul se strică.

De altfel, uleiul de arahide nu este folosit numai în bucătărie: Datorită numeroșilor săi acizi grași nesaturați, cum ar fi acidul oleic sau acidul linoleic, precum și a conținutului ridicat de vitamina E, uleiul este folosit și pentru îngrijirea pielii.


Rețete

La ce poți folosi uleiul de arahide


Ingrediente

Ce conține uleiul de arahide

Conținutul uleiului de arahide diferă în funcție de diferitele procese de producție și de originea arahidelor. Conține acid palmitic, acid linoleic, acid oleic și acid stearic. Acidul arahidic, acidul behenic și acidul lignoceric sunt tipice pentru uleiul de arahide. Conținutul de vitamina E este destul de ridicat, aproximativ 25 de miligrame.

Ingredientele din uleiul de arahide ar trebui să scadă nivelul colesterolului și să contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Fie că este vorba despre un ulei de gătit universal și gustos din bucătărie sau despre un produs natural pentru îngrijirea pielii, uleiul de arahide este un produs natural de foarte bună calitate, care poate concura cu alte uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline sau cel de floarea soarelui.

Valoare nutritivă
 

kcal: 900 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 0 g

Grăsimi: 100 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 25,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 0 mg

Magneziu: 1 mg

Sodiu: 0 mg