Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânză stratificată: perfectă pentru produse de patiserie

Brânza stratificată este cunoscută de foarte mult timp. Era cunoscută mai ales în Bavaria și în Austria, unde țăranii o produceau ei înșiși. De la începutul secolului XX, este produsă și în fabricile de lapte.

Informații utile

Brânza stratificată are următoarele proprietăți speciale

Brânză stratificată proaspătă în detaliu

Brânza stratificată este un sortiment de brânză proaspătă asemănătoare brânzei de masă și în ceea ce privește gustul și metoda de preparare. Însă consistența sa este mai solidă și gelatinoasă, astfel că poate fi tăiată sau sfărâmată ușor. Brânza stratificată constă în mod tradițional din trei straturi, dintre care cele două exterioare au un conținut mai redus de grăsime și sunt mai deschise la culoare, în timp ce stratul din mijloc are un conținut de grăsime mai mare și culoarea sa este puțin mai gălbuie. În zilele noastre, se produce însă adesea din straturi cu același conținut de grăsime, pentru că acest lucru simplifică producția.


Proveniență

De unde provine brânza stratificată?

Brânza stratificată s-a răspândit prima dată preponderent în Austria și Bavaria. Pentru producerea sa tradițională, laptele cu diferite niveluri de grăsime este îngroșat cu cheag de vițel, degresat și tăiat în bucăți, nu amestecat ca la producerea brânzei Quark. Apoi brânza este așezată manual strat cu strat în forme găurite și este scos zerul prin presare.


Sezon

Când este sezonul brânzei stratificate?

Brânza stratificată este disponibilă pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de produse lactate și brânzeturi

Oferte valabile în perioada 13.12.2024 - 15.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza stratificată și cum se depozitează aceasta?

Brânză stratificată proaspătă în detaliu

Brânza stratificată este utilizată adesea pentru prăjituri dulci sau consistente, cum ar fi prăjitura cu brânză, ștrudelul cu brânză sau foietajul cu brânză. În acest scop, este amestecată adesea cu ouă și zahăr. Deoarece, la amestecarea brânzei stratificate, structura sa proteică nu se distruge, la coacere nu se usucă atât de tare ca brânza Quark normală, ci are în prăjitura finalizată o consistență cremoasă și ușor granulară, potrivită pentru tăiere.

Brânza stratificată este potrivită și întinsă pe pâine, condimentată bine cu verdețuri proaspete sau garnisită cu legume. Mai poate fi folosită și la prepararea unor deserturi dulci, pentru a înlocui brânza Quark obișnuită: Poate fi mărunțită și amestecată, diluată cu lapte și îndulcită cu fructe proaspete și savurată din boluri.

Cum se păstrează brânza stratificată proaspătă

Deoarece brânza stratificată seamănă cu Quark, așa și trebuie depozitată. La temperaturi de frigider, rezistă aproximativ două săptămâni. Odată deschisă, trebuie consumată într-o zi sau două. Brânza stratificată este un produs lactat. De aceea, nu trebuie înghețată în scopul depozitării, deoarece, la dezghețare, se brânzește, se pot forma cocoloașe mici și își pierde consistența.


Ingrediente

Ce conține brânza stratificată

La fel ca Quark, brânza stratificată este adecvată pentru configurarea unui regim alimentar variat. Ca ingredient în prăjituri și sub formă de cubulețe dulci, servește drept furnizor de energie și nutrienți, iar întinsă pe pâine asigură destulă grăsime pentru asimilarea vitaminelor și a substanțelor nutritive. Persoanele care doresc să țină dietă sau care sunt preocupate de siluetă ar trebui să includă în alimentație un fel de brânză stratificată cu conținut redus de grăsime.

Valoare nutritivă
 

kcal: 88 kcal

Carbohidrați: 3,8 g

Proteine: 12,7 g

Grăsimi: 2,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 22 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 91 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 127 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 40 mg