Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza quark cu fructe: un desert versatil

Brânza quark cu fructe este o brânză foarte cremoasă cu diferite arome. În acest scop, se amestecă pulpa de fructe cu brânza și, astfel, cu sucurile diferitelor fructe. 

Informații utile

Brânza quark cu fructe are următoarele proprietăți speciale

Brânză quark proaspătă cu fructe în detaliu

Quark este un produs lactat. Se produce din lapte smântânit, adăugând microbacterii și/sau enzime animale. La procesul de fermentație necesar pentru producție, după coagularea laptelui smântânit, se separă componentele solide de cele lichide. Componenta lichidă - cunoscută ca zer - este îndepărtată în producția rurală sporadic și în zilele noastre, prin strecurare printr-o pânză. După presarea masei, conținutul de grăsime este sporit din nou prin îmbogățire cu smântână. În producția industrială, acest procedeu este accelerat cu o centrifugă.

Așa se face brânza quark cu fructe

Pentru a face brânză quark cu fructe din brânza quark simplă, i se adaugă pulpă de fructe sau sucuri de fructe din diferite soiuri de fructe. Pe lângă cunoscutele tipuri de fructe de pădure și fructe sâmburoase, de exemplu, căpșune, afine, coacăze, cireșe, pere și mere, se utilizează și fructe exotice, precum bananele, ananasul, kiwi sau fructul pasiunii.


Proveniență

De unde provine brânza quark cu fructe?

Nu se știe exact de unde provine brânza de masă. Este amintită încă din secolul al XIV-lea. 


Sezon

Când este sezonul brânzei quark cu fructe?

Brânza quark cu fructe este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit brânza quark cu fructe și cum se depozitează aceasta?

Brânză quark proaspătă cu fructe în detaliu

Brânza quark cu fructe este un desert versatil, ce poate fi servit neschimbat și garnisit cu alte fructe. Pe lângă aceste posibilități de consum imediat, brânza quark cu fructe se servește și ca ingredient pentru prepararea diferitelor deserturi, prăjituri și torturi. Ca alternativă la smântână, brânza quark cu fructe este prelucrată cu drag pentru prepararea torturilor gustoase și ușoare de fructe, de exemplu, cu căpșune sau cu ananas.

Brânza quark cu fructe poate fi utilizată foarte bine și la prepararea înghețatei. Mulți bucătari au descoperit brânza quark cu fructe și ca ingredient pentru sufleurile dulci și ca masă de umplutură de bază pentru foietaje. Neîncepută, brânza quark cu fructe poate fi ținută câteva săptămâni în frigider, conform termenului de valabilitate. După deschidere, trebuie consumată în aproximativ 2 săptămâni.


Rețete

La ce poți folosi brânza quark cu fructe


Ingrediente

Ce conține brânza quark cu fructe

Consumul de brânză de masă este considerat sănătos. Are efecte pozitive asupra digestiei. De asemenea, furnizează proteine importante, deoarece aminoacizii conținuți pot fi transformați fără probleme în proteină proprie organismului.

Valoare nutritivă
 

kcal: 124 kcal

Carbohidrați: 12,7 g

Proteine: 10 g

Grăsimi: 3,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 2 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,28 mg

Vitamina B6: 0,03 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 70 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 8 mg

Sodiu: 30 mg