Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Zerul: o băutură răcoritoare excelentă

Cine are grijă de sănătatea sa și se preocupă de alimente, sigur a dat deja peste așa-zisul zer. Este vorba de o băutură foarte sănătoasă, care reprezintă băutura răcoritoare ideală, mai ales în lunile de vară.

Informații utile

Zerul are următoarele proprietăți speciale

Zer proaspăt în detaliu

Zerul este cunoscut și sub numele de apă de brânză sau Sirte. Acesta ascunde de fapt modul de preparare, deoarece zerul în sine este doar un produs secundar care se obține la producerea diferitelor tipuri de brânză. Există două tipuri de zer. Pe de o parte, există zerul acru, însă mai există și popularul zer dulce. Acesta este obținut la producerea brânzei, când cheagul este pus la îngroșat și se ia apoi brânza de pe suprafață. Zerul conține lactoză, proteine de lapte, vitamine hidrosolubile și minerale, fiind, în același timp, sărac în calorii.


Proveniență

De unde provine zerul?

Zerul este un lichid apos, care ia naștere la producerea brânzei. Dacă laptele se prinde și devine brânză, partea care rămâne este zerul. Există două tipuri de zer: Zerul dulce și zerul acru. Zerul există de când se face brânză din lapte.


Sezon

Când este sezonul zerului?

Zerul este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit zerul și cum se depozitează acesta?

Zer proaspăt în detaliu

Din zer se pot mixa băuturi cu fructe, ceai sau ierburi aromatice. Zerul dulce există cu multe arome. Ca și băutură gata de băut, este amestecat adesea cu sucuri de fructe și alte adaosuri. Acesta conferă băuturii o dulceață fină. Există însă și unele prafuri de cacao și prafuri instant pentru băuturi, care constau în mare parte din praf de zer. Și acestea sunt îmbogățite cu diferiți aditivi, precum glucoza. Zerul dulce poate fi utilizat atât ca o gustare între mese, cât și ca înlocuitor de lapte. Zerul trebuie ținut la frigider. În ambalaj nedesfăcut, zerul poate fi păstrat conform termenului de valabilitate minim. După deschidere, se recomandă utilizarea sa în câteva zile.


Ingrediente

Ce conține zerul

Zerul constă în 94% apă, are până la 4-5% lactoză și este astfel lipsit de grăsime. Zerul conține acid lactic, vitamine valoroase precum B1, B2, B6, dar și minerale, de exemplu, potasiu și calciu. Acidul lactic din zer este bun pentru sănătate. Zerul poate fi folosit și extern pe piele, deoarece acesta oferă ameliorare în cazul problemelor de piele.

Valoare nutritivă
 

kcal: 27 kcal

Carbohidrați: 5,14 g

Proteine: 0,8 g

Grăsimi: 0,36 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0.003 µg

Vitamina B1: 5,14 mg

Vitamina B2: 0,8 mg

Vitamina B6: 0,36 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 48,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 68 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 129 mg

Magneziu: 1 mg

Sodiu: 45 mg