Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza de masă: delicioasă cu fructe sau verdețuri

Brânza de masă, numită și Topfen, este foarte sănătoasă, bogată în proteine și minerale importante, în plus este ușor digerabilă și foarte nutritivă. Quark este o brânză proaspătă, deci o brânză fără maturare. Poate fi combinată cu mâncăruri dulci și sărate.

Informații utile

Așa se face brânza de masă

Brânză proaspătă de masă în detaliu

Brânza de masă este produsă din proteina de lapte și este ușor acrișoară. În funcție de conținutul de grăsimi, poate fi semisolidă sau moale. Este produsă cu tehnologie modernă în fabrica de lapte. Laptele este smântânit și pasteurizat.

Laptele coagulează cu ajutorul bacteriilor lactice acide și al cheagului. Prin centrifugare zerul poate fi separat de masa de brânză proaspătă, iar așa se obține o brânză Quark moale până la sfărâmicioasă. Ca Quark să atingă conținutul prevăzut de grăsime, se îmbogățește cu o anumită cantitate de smântână. Apoi are loc amestecarea brânzei de masă, ca să capete o consistență cremoasă. În brânza Quark degresată în mod tipic procentul de lichid este mare și procentul de masă uscată mic. De aceea conținutul de grăsime este foarte redus. Cu toate acestea conține destul de multe proteine de lapte.

În comerț se face diferența între următoarele niveluri de grăsime:

  • slab cu sub 10% grăsime
  • un sfert gras cu 10 procente
  • jumătate gras cu 20 procente
  • trei sferturi gras cu 30 procente
  • complet gras cu 40 procente

Proveniență

De unde provine brânza de masă?

Nu se știe exact, de unde provine inițial brânza de masă. Cu toate acestea, este consumată încă din secolul al XIV-lea.


Sezon

Când este sezonul brânzei de masă?

Nu există un sezon special pentru brânza de masă. Produsul poate fi savurat pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza de masă și cum se depozitează aceasta?

Brânză proaspătă de masă în detaliu

Deoarece brânza de masă este un produs proaspăt, se recomandă consumarea sa în stare proaspătă. Brânza Quark este utilizată ca și garnitură la diferite mâncăruri, care pot fi servite atât calde cât și reci. Sunt extrem de populare mâncărurile cu Quark, care sunt combinate cu smântână, zahăr, suc de lămâie, vanilie, scorțișoară, albuș de ou, gălbenuș de ou sau fructe. Mâncăruri cunoscute sunt:
 

  • Brânză cu usturoi
  • Brânză cu verdețuri
  • Sufleu cu brânză
  • Tzatziki
  • Cartofi cu brânză


La mâncărurile cu Quark se potrivesc diferite condimente, cum ar fi boia de ardei, sare, usturoi, ierburi aromatice, precum și ceapa, roșiile sau slănina. Quark este ingredientul principal din prăjitura cu brânză.

Cum se depozitează brânza de masă

Ca brânza să rămână cât se poate de mult timp proaspătă, se recomandă depozitarea acesteia în frigider, acoperită. Poate fi depozitată conform datelor privind termenul de valabilitate de pe ambalaj. Brânza Quark poate fi păstrată la congelator și până la trei luni.


Rețete

La ce poți folosi brânza de masă


Ingrediente

Ce conține brânza de masă

Consumul de brânză de masă este considerat sănătos. Are efecte pozitive asupra digestiei. De asemenea, furnizează proteine importante, deoarece aminoacizii conținuți pot fi transformați fără probleme în proteină proprie organismului. Brânza de masă conține minerale importante, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu și sodiu. La fel, conține diferite vitamine importante, ca de exemplu vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina C.

Valoare nutritivă
 

kcal: 160 kcal

Carbohidrați: 2,6 g

Proteine: 11,1 g

Grăsimi: 11,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 99 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,24 mg

Vitamina B6: 0,08 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 95 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 82 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 34 mg