Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mascarpone: prospețime cremoasă pentru desert

Mascarpone este o formă de brânză proaspătă și provine din Italia. Mascarpone se face, de regulă, din smântână obținută prin luarea caimacului de pe lapte. 

Informații utile

Mascarpone are următoarele proprietăți speciale

Mascarpone în detaliu

Mascarpone este o brânză proaspătă cu smântână dublă, cu o grăsime neobișnuit de mare, respectiv de 80%. Este făcută de obicei în Italia, în provincia Lodi. Este produsă din smântână și îngroșată cu acid tartric, acid citric sau acid acetic, prin încălzire. Consistența sa seamănă cu o brânză grasă de vaci și are un gust foarte ușor. Aroma sa ne amintește de mirosul laptelui proaspăt. Mascarpone este foarte cremoasă și tartinabilă și, de aceea, este adecvată pentru foarte multe scopuri de utilizare.

Câtă grăsime este în Mascarpone?

Există mascarpone cu diferite conținuturi de grăsime. De regulă, brânza mascarpone normală prezintă un conținut de grăsime de 89% în masa uscată. La depozitare se va avea mare grijă, aceasta trebuie păstrată la rece și închisă bine în frigider, deoarece preia foarte ușor mirosurile și chiar și gustul altor alimente.


Proveniență

De unde provine mascarpone?

Mascarpone provine din Italia, mai exact din provincia Lodi din regiunea Lombardia. Aici numele „mascarpone” reprezintă o denumire a smântânii în dialect. În zilele noastre, mascarpone se produce în întreaga Italie, dar și în alte țări.


Sezon

Când este sezonul brânzei mascarpone?

Mascarpone este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza mascarpone și cum se depozitează aceasta?

Mascarpone în detaliu

Brânza proaspătă are un gust ușor și cremos și o consistență foarte cremoasă și netedă. Este utilizată cu precădere la realizarea deserturilor. Cel mai cunoscut este, fără dubiu, tiramisu. Pentru acest desert italian, pișcoturile sunt înmuiate în cafea și lichior și apoi stratificate alternant cu brânza proaspătă.

Cu mascarpone se pot perfecționa și sortimentele de înghețată și budincă. Prin adăugarea de zahăr și zahăr vanilat, se obține o cremă, la care se potrivesc fructe de pădure proaspete, piersici și alte fructe. Mascarpone este un produs proaspăt care se alterează rapid. Nedeschisă, poate fi depozitată conform termenului de valabilitate. După deschidere, se recomandă utilizarea sa rapidă în câteva zile.


Rețete

La ce poți folosi mascarpone


Ingrediente

Ce conține mascarpone

Mascarpone are un conținut mare de grăsime și este foarte consistentă. Brânza proaspătă conține, în plus, calciu, vitamine și minerale. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 460 kcal

Carbohidrați: 3,6 g

Proteine: 4,6 g

Grăsimi: 47,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 520 µg

Vitamina B1: 0,02 mg

Vitamina B2: 0,21 mg

Vitamina B6: 0,04 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 60 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 80 mg

Magneziu: 6 mg

Sodiu: 40 mg