Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mozzarella: o specialitate savuroasă și cremoasă

Mozzarella este o brânză moale italiană, maturată repede, obținută din lapte de vacă și de bivoliță. Este foarte populară pentru rumenire pe sufleuri, pizza sau ca ingredient în salată. 

Informații utile

Mozzarella are următoarele proprietăți speciale

Mozzarella proaspătă în detaliu

Mozzarella este o brânză elastică, proaspătă, cu un gust blând și o consistență fermă, maleabilă. Mirosul și gustul sunt ușoare și cremoase. Deoarece Mozzarella poate fi consumată direct după producerea sa, fără timp de maturare, aparține sortimentelor de brânză proaspătă.

Varianta inițială, respectiv „Mozzarella di Bufala Campana”, este produsă exclusiv din lapte de bivoliță de apă. Mozzarella din lapte de bivoliță este puțin mai aromată decât cea din lapte de vacă. În Italia, Mozzarella de bivoliță este o delicatesă, pe lângă faptul că este și foarte sănătoasă. Conține mai multă grăsime și nu este la fel de apoasă precum cea din laptele de vacă. Din cauza cerinței în creștere, Mozzarella este produsă în ziua de astăzi mai ales din lapte de vacă, uneori și dintr-un amestec de lapte de vacă și de bivoliță.


Proveniență

De unde provine Mozzarella?

Mozzarella provine din sudul Italiei, din Latium, Campania și Napoli. Creșterea bivolilor negri de apă a început în secolul al XVI-lea, fiind folosiți ca animale de muncă și de tracțiune. Fermierii au început destul de repede să facă brânză din laptele bivolițelor de apă, deci și Mozzarella.


Sezon

Când este sezonul brânzei Mozzarella?

Mozzarella este disponibilă pe tot parcursul anului, însă sezonul de vârf începe vara. În acest anotimp, sunt preferate mai ales mâncărurile ușoare și reci, de exemplu, salatele. Un preparat clasic este reprezentat de roșii, busuioc și Mozzarella.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza mozzarella și cum se depozitează aceasta?

Mozzarella proaspătă în detaliu

Această brânză populară este utilizată în numeroase mâncăruri. Este delicioasă în salate, sosuri, sufleuri sau, desigur, ca garnitură pe pizza. Deoarece este foarte delicată, poate fi folosită aproape în orice preparat pentru rafinare. În comerț, Mozzarella se găsește preponderent sub formă de bile mici sau mari.

Cum se depozitează corect mozzarella

Odată ce Mozzarella este începută, trebuie păstrată în frigider și rezistă câteva zile. Însă trebuie să fie complet acoperită în saramură. Dacă iese lichid din Mozzarella atunci când este tăiată, iar stratul său este tare, acest lucru înseamnă că este proaspătă.

Dacă ambalajul este umflat, este semn de prezență bacteriană și brânza trebuie aruncată imediat. Dacă Mozzarella este tăiată felii și este bine ambalată, poate fi congelată fără probleme. În acest caz, se recomandă o dezghețare lentă. Așa își menține consistența și gustul.


Rețete

La ce poți folosi Mozzarella


Ingrediente

Ce conține Mozzarella

În comparație cu alte soiuri de brânză, Mozzarella conține destul de puțină grăsime. În afară de aceasta, are foarte multe proteine, calciu și vitamine. Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză ar trebui să consume foarte prudent brânzeturile în general.

Valoare nutritivă
 

kcal: 253 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,6 g

Grăsimi: 19,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 220 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 430 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 20 mg

Sodiu: 500 mg