Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza proaspătă și de masă: produse lactate versatile

Brânza proaspătă și de masă se obține prin procesarea mai departe a laptelui. Sunt numite brânză proaspătă de obicei toate tipurile de brânză, care nu necesită maturare și pot fi consumate direct. Brânza proaspătă este disponibilă în toate nivelurile diferite de grăsime. Brânza de masă este tot o formă a brânzei proaspete, și în zilele noastre este obținută prin tehnici moderne în fabrica de lapte.

Informații utile

Brânza proaspătă și de masă au următoarele proprietăți speciale

Care este asemănarea dintre brânza proaspătă și cea de masă? Ambele sunt obținute prin tehnici moderne în fabrica de lapte. Brânza de masă este considerată un tip de brânză proaspătă. Ambele sunt bogate în proteine și minerale. Conținutul de acid lactic al brânzei de masă are un efect benefic asupra digestiei și aminoacizii din substanțele sale proteice pot fi transformate ușor în proteină proprie corpului.

Brânza proaspătă și de masă în detaliu

Ce tipuri de brânză sunt numite brânză proaspătă?

Sunt numite brânză proaspătă diferite forme de brânză. Cele mai cunoscute sortimente sunt de exemplu brânza granulată, Mascarpone, Mozzarella sau și Ricotta. Brânza proaspătă poate fi obținută atât prin coagularea smântânii, cât și prin coagularea laptelui. Adesea brânza proaspătă este comercializată în diferite variante. De regulă pe lângă brânza proaspătă natur se găsesc și preparate din brânză proaspătă îmbogățită cu verdețuri. Brânza proaspătă are diferite conținuturi de grăsime, de la degresat cu 0,2 grame de grăsime per 100 grame până la 23 grame de grăsime (brânză proaspătă cu 60 procente de grăsime). 

Diferența dintre brânza proaspătă și brânza de masă

Brânza proaspătă și brânza de masă aparțin împreună. Pentru producția de brânză proaspătă se utilizează de regulă lapte smântânit și pasteurizat, coagulat cu ajutorul bacteriilor lactice acide și al așa-numitului cheag. Apoi zerul este separat de masa de brânză proaspătă cu o centrifugă. Pentru a atinge conținutul de grăsime dorit la brânză, se adaugă la brânza degresată o substanță grasă, ca de exemplu smântâna. Apoi se amestecă brânza cu niște tije malaxoare foarte mari ca să devină cremoasă, și la producția industrială se ambalează în anumite dimensiuni de porții.

Ce caracterizează brânza Quark degresată?

La Quark procentul de masă uscată variază foarte tare, deoarece la brânza Quark degresată este foarte redusă, în timp ce procentul de lichid este foarte mare. În schimb conținutul de grăsime este foarte mic la un procent de proteină de lapte foarte mare, prin urmare devine un supliment nutrițional ideal. Quark este potrivit pentru dip-uri revigorante sau și ca desert. De asemenea se pot face prăjituri cu Quark. Cel mai cunoscut reprezentant este însă prăjitura cu brânză, care în pofida numelui se face cu Quark.

Brânză dulce de masă

Quark este bătut spumă cu suc de fructe sau suc de compot după plac, adăugând smântână dulce, zahăr după gust, apoi se amestecă și se potrivește la gust cu suc de lămâie. Apoi se amestecă fructele, după gust. Presărată și cu fulgi crocanți, această mâncare pe bază de Quark devine o gustare valoroasă sau un desert revigorant.


Proveniență

De unde provine brânza proaspătă și de masă?

Brânza proaspătă este la fel de veche ca și ținerea vacilor ca animale domestice. Brânza proaspătă se produce prin închegarea laptelui. Pentru producerea brânzei proaspete la laptele încălzit se adaugă bacterii lactice și cheag.


Sezon

Când este sezonul brânzei proaspete și de masă?

Atât brânza proaspătă cât și brânza de masă sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite brânza proaspătă și de masă și cum se depozitează acestea?

Brânza proaspătă și de masă în detaliu

Quark este un produs de brânză proaspătă cu posibilități versatile de utilizare. Se poate mânca diluat sau nediluat cu cereale, ca și garnitură la sosul pentru salată sau se poate folosi la copt. Prăjitura cu brânză este cu siguranță un clasic, însă și plăcinta cu brânză este cunoscută. Brânza de masă bine condimentată este foarte sănătoasă și revigorantă și recomandată ca și garnitură pe pâine neagră, integrală sau uscată. Ca și garnitură lângă cartofi este o cină sănătoasă și hrănitoare. Brânza proaspătă, la fel ca și Quark, poate fi savurată ca și garnitură pe pâine, sau poate servi la rafinarea cremelor sau sosurilor.

Cum se depozitează brânza proaspătă și de masă

În ambalaj deschis brânza proaspătă, ca și Quark, rezistă aproximativ o săptămână în frigider. Brânza Quark poate fi păstrată la congelator și până la trei luni. Brânza proaspătă se depozitează în mod ideal într-o atmosferă rece de trei grade, astfel se poate evita formarea de bacterii.


Rețete

La ce poți folosi brânza proaspătă și de masă


Ingrediente

Ce conțin brânza proaspătă și de masă

Ca și aliment, Quark este o sursă bună de proteine și calciu. În scop terapeutic este utilizat pentru scăderea febrei, împachetări și în caz de inflamații. Brânza de masă conține minerale importante, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu și sodiu. La fel, conține diferite vitamine importante, ca de exemplu vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina C.