Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza proaspătă: o garnitură delicată pentru sandvișuri

La prima vedere, brânza proaspătă nu are nimic în comun cu cașcavalul, așa cum ne imaginăm în mod clasic. Nu poate fi tăiată în felii și nu are nici mucegai nobil pe margini. 

Informații utile

Brânza proaspătă are următoarele proprietăți speciale

Brânză proaspătă în detaliu

Brânza proaspătă nu degeaba este atât de populară. Există diferite rețete; fie ca atare, cu verdețuri, cu usturoi sau fără - ne este greu să alegem. Are diferite conținuturi de grăsime, de la degresat, cu 0,2 grame de grăsime per 100 grame până la 23 grame de grăsime (brânză proaspătă cu 60% grăsime). Conținutul de calciu este relativ mare, cu 120 miligrame per 100 grame de brânză proaspătă, fiind astfel bună pentru dinți și oase. Tipurile cunoscute de brânză proaspătă sunt, de exemplu:


Proveniență

De unde provine brânza proaspătă?

Brânza proaspătă se produce prin închegarea laptelui. Pentru producerea brânzei proaspete, la laptele încălzit se adaugă bacterii lactice și cheag. În urma acestui proces, laptele devine mai gros. De aici rezultă primul coagul, care se taie cu o harfă pentru brânză. Un produs parțial al acestui proces este brânza Quark. Pentru a obține brânza proaspătă, coagulul este tăiat la o granulație mai mică, încălzit din nou și amestecat cu smântână și sare. Masa astfel obținută este forma de bază a brânzei proaspete, care, în funcție de sortiment, este prelucrată în continuare.


Sezon

Când este sezonul brânzei proaspete?

Brânza proaspătă este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza proaspătă și cum se depozitează aceasta?

Brânză proaspătă în detaliu

În afară de utilizarea normală ca garnitură pentru pâine, brânzeturile proaspete pot fi folosite în diferite moduri: De exemplu, pot rafina creme, sosuri cremoase și supe. Aici, gradul de smântână dublă (60%) conține mai puține calorii decât smântâna. Neîncepută, brânza proaspătă se poate ține câteva săptămâni, în funcție de termenul de valabilitate. Odată deschisă, trebuie consumată, în mod ideal, în decurs de o săptămână.


Rețete

La ce poți folosi brânza proaspătă


Ingrediente

Ce conține brânza proaspătă

Brânza proaspătă este bogată în proteine și calciu și ține de o alimentație sănătoasă. Brânza proaspătă contribuie semnificativ la aportul suficient de calciu. De asemenea, brânza proaspătă este bogată în sodiu, potasiu, magneziu, clor, precum și în microelemente, precum fosfor, cupru, zinc, mangan și fluorură.

Valoare nutritivă
 

kcal: 134 kcal

Carbohidrați: 3,3 g

Proteine: 13,2 g

Grăsimi: 7,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 80 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,29 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 120 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 120 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 390 mg