Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cremă de brânză: bază ideală pentru dip-uri

Crema de brânză este o brânză care conține în masa uscată minim 60-75% de grăsime. În timp ce, la o brânză tare cu un procent relativ mic de apă, conținutul de grăsime trebuie să fie, de exemplu, de minimum 42% pentru a primi denumirea de „smântână dublă”, pentru crema de brânză, acest lucru înseamnă un conținut de apă foarte mare și un procent de grăsime de minimum 18%.

Informații utile

Crema de brânză are următoarele proprietăți speciale

Cremă de brânză în detaliu

Crema de brânză face parte din grupul brânzeturilor proaspete. Clasificarea în diferite tipuri de brânzeturi se orientează după raportul dintre conținutul de apă și masa de brânză fără grăsime. Există brânză tare, brânză semitare, brânză semimoale, brânză din lapte acru, brânză moale și brânză proaspătă. Ultima este deci cea mai moale și mai bogată în apă. Această clasificare nu este legată de tipul de lapte, este la fel de valabilă și pentru brânza de oaie și de capră.

Deoarece crema de brânză conține față de brânza tare un procent ridicat de apă de peste 73 procente, conținutul său efectiv de grăsime este de minim 18%. Se produce din lapte cu grăsime integrală. Astfel prezintă cel mai înalt conținut de grăsime dintre toate soiurile de brânză proaspătă. Crema de brânză nu are sau are un timp de maturare foarte scurt.


Proveniență

De unde provine crema de brânză?

Brânzeturile proaspete sunt produse din lapte acrit, proteina de zer sau chiar și complet din smântână. Necesită mai puțin cheag, au o temperatură de coagulare mai joasă și un timp de coagulare mai lung. Au o textură netedă, elastică și moale, doar brânza granulată are o consistență granulară. Toate soiurile de brânză proaspătă merg bine cu verdețuri și condimente.


Sezon

Când este sezonul cremei de brânză?

Crema de brânză este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită crema de brânză și cum se depozitează aceasta?

Cremă de brânză în detaliu

Este populară sub forma clasică de garnitură pentru pâine. Din pâinea integrală cu cremă de brânză și presărată cu ierburi aromatice proaspete rezultă o bombă de energie gustoasă și sănătoasă pentru organism. Diferitele tipuri de cremă de brânză îmbogățesc orice platou cu brânzeturi. Expusă într-un castron frumos este un sos sau un dip pe cinste.

Apropo dip-uri - crema de brânză este baza ideală pentru acestea. Abia există vreun ingredient cu care să nu poată fi amestecată, merge cu ceapă tăiată, ardei, ridichi sau ton. Un dip poate fi condimentat individual sau amestecat cu alte mâncăruri cremoase cum ar fi bulionul sau iaurtul. Crema de brânză poate fi utilizată și pentru mâncăruri calde. Nu poate lipsi din multe prăjituri și torturi, îmbogățește sufleurile sau mâncărurile gratinate, conferă sosurilor o consistență cremoasă sau dă supelor un gust onctuos.

Cum se depozitează crema de brânză

Deoarece timpul de maturare aproape dispare la brânzeturile proaspete, pot fi produse și consumate imediat. Tocmai de aceea nici nu pot fi depozitate prea mult. Trebuie ținute neapărat în frigider și după începere trebuie consumate în câteva zile. Neîncepute, rezistă cam 3 săptămâni.


Rețete

La ce poți folosi crema de brânză


Ingrediente

Ce conține crema de brânză

Crema de brânză poate contribui semnificativ la o alimentație sănătoasă. Unde se va ține cont de conținutul său înalt de grăsimi și calorii - cine dorește să slăbească, mai bine apelează la un sortiment de brânză degresată. De menționat este conținutul său de proteine, dar și de minerale și vitamine.

Valoare nutritivă
 

kcal: 339 kcal

Carbohidrați: 2,6 g

Proteine: 11,3 g

Grăsimi: 31,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 325 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 79 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 95 mg

Magneziu: 7 mg

Sodiu: 375 mg