Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânzică de casă: o mâncare săracă în calorii

Un producător de brânzeturi din Allgäu a înregistrat cu mult timp înainte termenul „brânză granulată” drept marcă. În zilele noastre,denumirea de „brânzică de casă” este folosită și de alți producători. 

Informații utile

Brânzica de casă are următoarele proprietăți speciale

Brânzică de casă în detaliu

Brânzica de casă - în Italia, Mascarpone, Ricotta, Mozzarella sau Burrata sunt înrudite cu aceasta; Brousse du Rove sau Fromage frais de corne și brânza proaspătă de capră sunt sortimente franțuzești. Și brânza grecească Feta este o brânză proaspătă.

Granulozitatea sau bulgărașii de brânză se formează la brânzica de casă prin menținerea la o temperatură ridicată, respectiv la aproximativ 55 de grade. Brânzica de casă are un gust specific, care o deosebește de brânza proaspătă obișnuită. Aceasta este produsă din lapte degresat. În comerț există sub formă de brânză granulată sau drept Cottage Cheese. Brânzica de casă are un conținut redus de grăsime, un conținut scăzut de carbohidrați și un conținut ridicat de proteine.


Proveniență

De unde provine brânzica de casă?

Brânza granulată se produce prin închegarea laptelui. Pentru producerea sa, la laptele încălzit se adaugă bacterii lactice și cheag. În urma acestui proces, laptele devine mai gros. De aici rezultă primul coagul, care se taie cu o harfă pentru brânză. Un produs parțial al acestui proces este brânza Quark. Pentru a obține brânza proaspătă, coagulul este tăiat la o granulație mai mică, încălzit din nou și amestecat cu smântână și sare.


Sezon

Când este sezonul brânzicii de casă?

Brânzica de casă un produs proaspăt, disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânzica de casă și cum se depozitează aceasta?

Brânzică de casă în detaliu

Brânzica de casă este foarte populară drept garnitură pe pâine și poate fi combinată, după plac, cu alte componente, precum marmelada sau verdețuri. Este delicioasă însă și în salate, sosuri, la gratinarea sufleurilor sau ca ingredient în deserturi. După deschidere, brânza granulată poate fi păstrată aproximativ o săptămână și trebuie depozitată la rece.


Ingrediente

Ce conține brânzica de casă

Brânzica de casă este ușoară, savuroasă și sănătoasă. Este bogată în proteine și calciu, însă are foarte puține calorii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 81 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 13,6 g

Grăsimi: 2,9 g

Vitamine

 

Vitamina A: 30 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,28 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 100 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 50 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 400 mg