Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea uscată integrală: o variantă bogată în fibre alimentare

Pâinea uscată integrală este mai bogată în fibre alimentare decât pâinea uscată obișnuită. În ceea ce privește gustul, se potrivește mai bine cu garniturile picante decât cu cele dulci. La fel ca în cazul tuturor produselor din cereale integrale, pâinea uscată integrală este mai sățioasă decât cea obișnuită.

Informații utile

Pâinea uscată integrală are următoarele proprietăți speciale 

Pâine uscată integrală în detaliu

Pâinea uscată se prepară mai întâi sub formă de produs de panificație dulce, asemănător unei pâini albe, dintr-un aluat dospit ușor, numit pâine din aluat cu lapte, care se usucă și se prăjește în mai multe etape ulterioare. Pentru a face pâine uscată integrală, se folosește făină de grâu cu un conținut ridicat de minerale. Ca urmare, există mai multe părți de cereale în aluat. Uneori se folosesc și alte tipuri de făină, cum ar fi făina de alac sau făina integrală.


Proveniență

De unde provine pâinea uscată integrală?

Termenul de pâine uscată, pâine coaptă de două ori, este folosit încă din secolul al XVII-lea și provine din germana standard medievală de la „zwi” pentru doi și „backen” pentru copt și reprezintă traducerea cuvântului „biscotto” din limba italiană. Scopul procesului de coacere în două etape a fost acela de a produce o pâine de lungă durată, cu conținut redus de apă, care să poată fi transportată în călătorii lungi fără să se strice. În Grecia antică, exista deja o pâine coaptă de două ori, cunoscută sub numele de „dipyritai”. În Imperiul Roman era cunoscută ca „panis frixus”. De-a lungul secolelor, gustul pâinii uscate s-a schimbat și a devenit din ce în ce mai importantă în alimentație.


Sezon

Când este sezonul pâinii uscate integrale?

Pâinea uscată integrală este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea uscată integrală și cum se depozitează aceasta?

Pâine uscată integrală în detaliu

Pâinea uscată integrală se potrivește perfect cu salate și legume precum roșiile, castraveții sau chiar ridichile. Aceasta este potrivită și pentru diete, deoarece este sățioasă pentru o perioadă lungă de timp și se combină perfect cu paste tartinabile și garnituri sănătoase. Datorită consistenței sale, pâinea uscată integrală nu provoacă o senzație de balonare și susține digestia prin fibrele alimentare. Pâinea uscată este o pâine cu conținut redus de apă care poate rezista foarte mult timp datorită acestui fapt. Aceasta trebuie depozitată într-un loc uscat și răcoros. Dacă se umezește, se strică repede. Ingrediente

Ce conține pâinea uscată integrală

Pâinea uscată este remediul pentru stomacul deranjat sau pentru slăbiciune în caz de boală. Dacă vrei să te pui din nou pe picioare și să îți liniștești stomacul, pâinea uscată este primul lucru pe care îl poți tolera din nou. Mai ales copiii care resping mâncarea solidă în astfel de cazuri preferă pâinea uscată. În plus, aprovizionează corpul cu fibre, care sunt bune pentru digestie.

Valoare nutritivă
 

kcal: 364 kcal

Carbohidrați: 56 g

Proteine: 17 g

Grăsimi: 8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 1 µg

Vitamina B1: 0,57 mg

Vitamina B2: 0,63 mg

Vitamina B6: 0,32 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 4,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 73 mg

Fier: 6,2 mg

Potasiu: 704 mg

Magneziu: 178 mg

Sodiu: 226 mg