Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Făina de grâu: un produs clasic din raftul bucătăriei

Cu un gust neutru și versatilă datorită cantității ridicate de amidon și gluten, făina de grâu este indispensabilă în bucătărie. Codul de identificare al făinii oferă informații privind conținutul de nutrienți și finețea făinii: Cu cât este mai mare valoarea codului, cu atât este mai ridicat conținutul de minerale și cu atât făina este mai grosieră și mai închisă la culoare. 

Informații utile

Făina de grâu are următoarele proprietăți speciale

Făină de grâu în detaliu

Făina este pulberea obținută prin măcinarea fină a boabelor de cereale. Făina de grâu, de speltă și de secară se numește făină pentru pâine. Codul de identificare al făinii indică câte miligrame de minerale sunt conținute în 100 g. Cu cât este mai mare valoarea codului, cu atât este mai mare cantitatea de minerale, cum ar fi magneziu, calciu, fier și fluor. În cazul făinii 550, cantitatea de minerale la 100 de grame este de 550 miligrame. Cu cât sunt procesate mai multe cereale, cu atât este mai mare cantitatea.

Făina de grâu cea mai des folosită este făina albă clasică, pură, de uz casnic, de tip 405. Este cea mai bună făină de grâu pentru toate produsele de panificație, cu excepția pâinii negre. Datorită fineții sale, poate fi folosită și ca agent de îngroșare a sosurilor.


Proveniență

De unde provine făina de grâu?

Grâul și făina de grâu sunt două dintre cele mai vechi alimente cunoscute de om. Cele mai vechi descoperiri, în principal din zona Mesopotamiei, datează cu aproximativ 7800 de ani î.Hr. Sortimentele de grâu din ziua de azi provin din încrucișări de plante sălbatice din Orientul Apropiat (orz sălbatic, alac sălbatic, emmer sălbatic), care sunt precursorii cerealelor actuale, cum ar fi meiul, orzul, secara, ovăzul și grâul.


Sezon

Când este sezonul făinii de grâu?

Făina de grâu este disponibilă pe tot parcursul anului. Grâul se recoltează vara, când conținutul de apă și gradul de coacere a boabelor sunt ideale.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită făina de grâu și cum se depozitează aceasta?

Făină de grâu în detaliu

Făina de grâu este versatilă și stă la baza multor produse de panificație, cum ar fi pâinea, chiflele, pastele, ștrudelul, produsele de panificație cu drojdie etc. Dar atenție: Făina este predispusă la umiditate. Din acest motiv, trebuie depozitată într-un loc întunecat, uscat și răcoros, în mod ideal la mai puțin de 20 de grade Celsius. Dacă este depozitată și într-un recipient ermetic, poate rezista aproape pe termen nelimitat. Făina integrală poate râncezi din cauza grăsimilor pe care le conține. Acest lucru nu este valabil în cazul făinii de grâu. Cu toate acestea, poate fi infestată de paraziți alimentari, cum ar fi moliile alimentare sau viermii de făină.


Ingrediente

Ce conține făină de grâu

Făina de grâu conține o mulțime de carbohidrați și gluten. Pentru persoanele cu intoleranță la gluten, glutenul conținut nu poate fi tolerat. De asemenea, conține relativ puține fibre alimentare și vitamine, dar minerale importante, precum magneziu, calciu și fier. Atunci când făina de grâu cu un număr de identificare ridicat este combinată cu legume și fructe, combinația este mult mai sănătoasă și mai bogată.

Valoare nutritivă
 

kcal: 337 kcal

Carbohidrați: 70,8 g

Proteine: 10,9 g

Grăsimi: 1,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,11 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 1,1 mg

Potasiu: 146 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 2 mg