Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Carne de porc: rețete versatile pe care merită să le încerci | Kaufland

Aproape nicio altă carne nu poate fi folosită în atâtea feluri ca cea de porc. Este apreciată și procesată în aproape toată lumea, cu excepția țărilor musulmane. Porcii se numără printre primele animale domesticite de către oameni.

Informații utile

Carnea de porc are următoarele proprietăți speciale

Carnea de porc oferă cantități mari de energie, motiv pentru care nu este considerată tocmai săracă în calorii. De obicei, în 100 de grame de carne de porc se găsesc în jur de 250 de calorii, dar valoarea calorică reală depinde întotdeauna de fiecare parte a porcului.


Proveniență

De unde provine carnea de porc?

Carne de porc proaspătă în detaliu

Istoria cărnii de porc datează din anul 10.000 î.Hr., când oamenii au decis treptat să ducă o viață sedentară. Pentru a nu mai fi nevoiți să vâneze animale sălbatice, cum ar fi mistrețul din acea vreme, s-a decis domesticirea porcului, luând astfel naștere porcul domestic de astăzi. 

Animal de fermă răspândit la nivel mondial

Arheologii atestă că porcul era deja o carne de bază în Asia în urmă cu aproximativ 12.000 de ani și în Europa în urmă cu 6.000 de ani. Cu toate acestea, până la colonizarea Americii și a Australiei, porcii erau total necunoscuți pe aceste continente. Prin urmare, răspândirea porcului în spațiul anglo-american a avut loc abia în jurul secolului al XVIII-lea. Astăzi, porcii sunt crescuți ca animale de fermă aproape peste tot în lume. Cu excepția culturilor musulmane și a comunităților evreiești stricte, carnea de porc este considerată unul dintre cele mai populare produse din carne din lume și, în consecință, este folosită în multe culturi pentru prepararea mâncărurilor tradiționale.


Sezon

Când este sezonul cărnii de porc?

Carnea de porc este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită carnea de porc și cum se depozitează aceasta?

Carne de porc proaspătă în detaliu

În multe culturi, carnea de porc este considerată ingredientul principal al mâncărurilor tradiționale. Carnea de porc se gătește sau se prăjește și se servește în combinație cu diferite garnituri de legume. În plus, carnea de porc este consumată și crudă în unele culturi, în Germania, de exemplu, carnea tocată de porc este folosită crudă și ca pastă tartinabilă. Carnea de porc este, de asemenea, populară ca și carne pentru grătar, cotletele de porc și costițele fiind adesea folosite în acest scop. Totodată, este populară ca ingredient în ciorbe sau tocănițe.Ingrediente

Ce conține carnea de porc

Consumul de carne de porc oferă organismului uman cantități mari de energie, motiv pentru care trebuie consumată cu precauție și nu este compatibilă cu dietele în acest context. În plus, carnea de porc are un conținut destul de ridicat de colesterol, motiv pentru care consumul de carne de porc ar trebui să fie limitat în cazul persoanelor cu boli cardiovasculare existente. Indiferent de aceste aspecte, carnea de porc oferă un spectru benefic de substanțe vitale și minerale, ceea ce face din aceasta un aliment în general sigur, cât timp este consumată cu moderație.