Tarte flambee: cele mai bune 5 rețete
Conținutul pe scurt
- Nu trebuie să folosești întotdeauna doar bacon și usturoi: noi îți oferim cinci rețete extravagante de tarte flambee.
- De asemenea, îți vom prezenta rețeta originală de aluat.
- De la căpșune la chipsuri cu oțet, cu aceste cinci rețete originale, vei avea mereu ceva diferit la masă.
De unde provine denumirea?
Această rețetă culinară franceză este originară din Alsacia și din regiunile Germaniei aflate la granița cu Franța, precum Pfalz și Baden. Numele provine de la faptul că flăcările nu au fost stinse în timpul coacerii. Rețeta originară era doar pentru un produs secundar al coacerii pâinilor: Temperatura cuptorului putea fi estimată prin introducerea unei tarte în cuptor. Cu toate acestea, de la o tartă folosită doar pentru teste, a devenit un preparat tradițional clasic. Tarta alsaciană se servește de obicei cu vin nou sau Federweisser, cu Crème fraîche, bacon și inele de ceapă subțiri, care îi oferă o aromă ușor dulce. Nu trebuie confundată cu prăjiturile cu ceapă, originare din aceeași regiune. Deși conține ingrediente similare, tartele alsaciene cu ceapă au crustă și sunt umplute cu un amestec de ceapă și ou.
Tarte flambee: rețeta de bază pentru aluat
Dacă nu ai mult timp la dispoziție, poți cumpăra blatul de tarte flambee deja preparat sau poți folosi blat de pizza din comerț. Rețeta de bază pentru aluat este simplă și rapidă. Este o rețetă de aluat cu drojdie simplu.
Ai nevoie de:
- 300 de grame de făină
- un sfert de cub de drojdie proaspătă
- puțin zahăr
- aproximativ 170 ml de lapte călduț (dacă nu ai lapte sau ai un stil alimentar vegan, poți folosi și apă)
- puțină sare
- patru linguri de ulei de măsline
Cum procedezi:
- Cerne făina și formează un spațiu în mijloc cu ajutorul degetelor.
- Adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și 50 ml de lapte călduț.
- Amestecă aluatul și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 30 de minute.
- Apoi adaugă o jumătate de linguriță de sare, 4 linguri de ulei și restul de lapte.
- Frământă aluatul până devine neted și mai lasă-l la dospit timp de 30 de minute.
- Apoi împarte aluatul în două și folosește un sucitor pentru a rula două cercuri.
- Acum adaugă toppingurile și pune aluatul la cuptorul preîncălzit.
- Tarta se coace timp de 10-15 minute la 200 de grade.
Sfat: Dacă ai o piatră pentru pizza, folosește-o pentru tarte flambee: în acest mod, aluatul va fi și mai crocant.
Alte rețete: reinventează varianta clasică
Rețeta franceză tradițională cu Crème Fraîche, bacon și ceapă este cu siguranță delicioasă, dar există și alte variante la fel de gustoase. În prezent, există o mulțime de rețete variate cu ingrediente de sezon, precum dovleac sau sparanghel. Dar există opțiuni și mai neobișnuite: de la variante vegane la cele dulci, noi îți prezentăm cinci rețete extravagante și delicioase.
Pește la discreție: păstrăv afumat
Probabil că deja ai încercat rețeta tradițională franceză cu somon afumat, dar poți folosi chiar și păstrăv. Fructele de mare sunt o alternativă excelentă pentru șunca afumată, deoarece sunt deja sărate. Îți recomandăm să încerci o combinație cu creveți, carne de crab și usturoi.
Dulce și sărat: folosește mure
Dacă nu poți alege între dulce și sărat, îți recomandăm această variantă vegetariană, deoarece combină ambele gusturi. Este deosebită în comparație cu alte rețete nu numai prin faptul că aluatul este pregătit cu lapte bătut , dar și datorită combinației de mure, Crème Fraîche și eșalotă.
Un accent britanic: sparanghel și chipsuri cu oțet
Datorită versatilității sale, tartele flambee sunt perfecte pentru orice anotimp. Această rețetă folosește legume de sezon și ne arată că sparanghelul nu este deloc plictisitor. Pentru o notă mediteraneeană, folosește grâu semolina în aluat, anghinare și mozzarella, alături de chipsuri cu oțet. Smântâna cu gorgonzola are o aromă puternică și se potrivește de minune cu chipsurile cu oțet.
O explozie de culoare: sfeclă roșie
Această rețetă de tartă este o încântare vizuală, datorită nuanțelor diferite de roșu ale preparatului. Sfecla roșie se poate folosi mereu în combinație cu brânza de capră cu miere și cimbru.
Un preparat de vară creativ: adaugă căpșune
Îți prezentăm și o variantă de tartă pentru desert, al cărui aluat conține zahăr. În loc de Crème Fraîche, această variantă folosește brânză quark. O altă particularitate a acestei rețete este că aluatul nu se coace și cu restul ingredientelor: căpșunele proaspete sunt adăugate abia la final. Sfat: Dacă nu este sezonul căpșunelor, poți folosi și alte fructe, cum ar fi merele sau perele.