Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Baconul: vedeta secretă a bucătăriei

Chiar dacă rareori se servește drept componentă principală, este imposibil să ne imaginăm gătitul fără bacon. Conținutul său ridicat de grăsimi și sare adaugă savoare și condiment. Dacă se prăjește, aroma sa este și mai intensă.

Informații utile

Baconul are următoarele proprietăți speciale

Bacon proaspăt în detaliu

Baconul fraged este slab și provine din șoldul de porc. Stratul de slănină are o grosime de maximum 2 cm și se află sub carnea slabă. Celelalte două bucăți sunt slănina din burta de porc și slănina din spata porcului. Aceste tipuri de slănină sunt puțin mai grase și sunt foarte potrivite pentru supe și tocănițe atunci când sunt afumate și sărate. 

Baconul este un produs crud în saramură.

Atunci când vine vorba de șuncă, se face o diferență între produsele fierte în saramură și produsele crude în saramură. Baconul aparține produselor crude în saramură. Șunca se obține în general din pulpă de porc. Mai întâi, produsele crude sunt trecute prin saramură. Apoi, produsul se afumă sau se usucă la aer. În ceea ce privește afumarea, există diferențe adesea determinate în mod tradițional, de la un producător la altul și de la o regiune la alta. De exemplu, o șuncă afumată cu lemn de fag are un gust diferit față de una afumată cu ienupăr.


Proveniență

De unde provine baconul?

Metodele de conservare ale alimentelor sunt deja cunoscute de mii de ani. Romanii deja afumau carne, conservau alimente în sare sau le fierbeau în apă sărată fierbinte. Prin urmare, sarea era foarte prețioasă în Evul Mediu și a devenit cel mai important conservant. La fel ca și alte alimente, șunca era în trecut afumată, pusă în saramură sau uscată la aer pentru a fi conservată.


Sezon

Când este sezonul baconului?

Baconul este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit baconul și cum se depozitează acesta?

Bacon proaspăt în detaliu

Înainte de a fi consumat, baconul trebuie scos din ambalaj pentru a-și dezvolta pe deplin aroma. Baconul are o aromă afumată și ușor sărată și poate fi folosit în multe feluri. Este potrivit pentru mâncăruri consistente, dar și în stare naturală sau cu pâine. Câteva preparate rapide sunt cartofii sau pastele la tigaie cu bacon, salata proaspătă, salata de paste, salata de cartofi, cartofii copți, spaghetele, plăcinta cu ceapă, brioșele savuroase, tartele și caserola cu bacon. Baconul tăiat subțire poate fi folosit ca înveliș pentru sparanghel, fripturi, curmale sau smochine.   

Cum se depozitează cel mai bine baconul

Dacă baconul nu este împachetat, se poate păstra înfășurat într-o folie umedă, într-un loc răcoros și uscat. Se poate depozita și la frigider. Așa poate rezista câteva săptămâni. Dacă ambalajul baconului este încă nedesfăcut, fii atent la termenul minim de valabilitate imprimat pe ambalaj. De asemenea, baconul se poate vida și se poate congela timp de maximum 6 luni, nu mai mult, altfel va râncezi.Ingrediente

Ce conține baconul

Baconul conține proteine care pot fi utilizate în mod optim de către organism. Datorită procesului îndelungat de maturare, proteinele sunt descompuse și pot fi astfel digerate în mod optim de către organism. Baconul conține vitamine și minerale importante. În ceea ce privește mineralele, cantitatea de sodiu, potasiu, fier și zinc este deosebit de importantă pentru corpul uman. Baconul este mai slab decât celelalte bucăți de carne din porc.

Valoare nutritivă
 

kcal: 152 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,71 g

Grăsimi: 7,74 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,88 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,51 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,26 mg

 

Minerale

 

Calciu: 2 mg

Fier: 1,12 mg

Potasiu: 279 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 69 mg