Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Poke Bowls: Cele mai simple boluri de sushi | Kaufland

Ai poftă de un sushi ușor diferit? Nu ai cum să eviți toată atenția acordată pe rețelele sociale acestei alternative delicioase: poke sushi bowl. Ușor de preparat și cu o mare varietate de arome, acest aliment fast-food bogat în nutrimente este ideal pentru un prânz sau o cină ușoară.

Se poate vedea un sushi bowl, felii de somon crud, felii de avocado, castraveți, ridichi și alge. În stânga, se poate vedea un alt bol cu orez, felii de tofu, mango, ceapă roșie, avocado și ridichi. De asemenea, în imagine: două seturi de bețișoare și trei boluri cu ceapă verde tocată, alge și sos de soia.
© aamulya – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Bolurile de sushi sunt întotdeauna apreciate, deoarece sunt mai ușor de preparat și la fel de delicioase precum sushi clasic.
  • Aici vei găsi ingredientele principale pentru pregătirea unui bol de sushi.
  • De asemenea, vei afla cum poți face chiar tu un bol de sushi delicios, precum și ce toppinguri poți folosi. 
Definiție

Ce sunt bolurile de sushi?

Dacă vrei să faci sushi acasă, dar nu poți rula cu ușurință această mâncare tradițională din Japonia, atunci bolurile reprezintă alternativa ideală pentru tine. Se folosesc aceleași ingrediente ca pentru varianta clasică. Sunt pur și simplu ordonate altfel. Și se pun într-un bol. Ingredientele principale ale unui bol sunt orezul fiert, amestecat apoi cu oțet, pește crud, legume și foi de nori. Toate acestea sunt apoi condimentate cu sos de soia, wasabi și ghimbir murat. 

Lista de cumpărături poate conține mult mai multe ingrediente. Poți utiliza orice alte ingrediente dorești, nu trebuie să te limitezi la sugestiile noastre. Poți da frâu liber creativității și poți adăuga ce dorești alături de orez. Poți consuma bolul de sushi atât rece, cât și cald.


Sănătate

Ingrediente principale: Chiar sunt bolurile de sushi sănătoase? 

Sushi este cunoscut ca un aliment fast-food sănătos. Hai să analizăm ingredientele principale:

Orez

Se folosește de obicei orez alb, condimentat apoi cu oțet de orez, zahăr și sare. În mod tradițional, se folosește orezul alb. Dezavantajul: după culegere, acesta este procesat și albit și pierde astfel o cantitate mare de vitamine, minerale și fibre. Poți folosi, în schimb, orez integral. Avantajul: se vor păstra toate substanțele nutritive. De asemenea, conținutul ridicat de fibre oferă o senzație de sațietate de lungă durată. Spre deosebire de orezul integral, orezul alb este mai ușor de digerat, dar provoacă o creștere, respectiv o scădere a glicemiei mai accentuată, iar astfel ți se va face rapid poftă de alte gustări. Fiecare tip de orez are avantaje și dezavantaje.

Peștele crud

Peștele este o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, de vitamine și de acizi grași Omega 3. Mai ales macroul și somonul sunt bogați în vitamina D. De asemenea, peștele conține și iod, acesta fiind important pentru sănătatea tiroidei. Acizii grași Omega 3 pot scădea riscul bolilor cardiovasculare.

Foile de nori

Algele nori sunt bogate în nutrimente. Conțin vitaminele A, C, E, precum și B12, zinc și puțin iod. Nu conțin grăsimi, sunt bogate în proteine și fibre sățioase și ajută la scăderea colesterolului, fiind astfel ideale pentru diete și pierderea în greutate. Trebuie menționat totuși: cantitatea de alge din sushi este prea mică pentru a avea un efect semnificativ asupra corpului. 

Sosul de soia

Sosul de soia preparat în mod tradițional conține cantități ridicate de aminoacizi și de proteine, puține calorii și nu are grăsimi. Cu toate acestea, cantitatea de sos de soia consumată este prea mică pentru a avea un efect benefic asupra sănătății. De asemenea, nu se recomandă consumul unei cantități ridicate de sos de soia: conține 13% sare. Este destul de mult. Când faci cumpărăturile, citește lista de ingrediente: alege produse fără potențiatori de aromă, coloranți sau conservanți. 

În funcție de ingredientele și sosurile pe care dorești să le folosești pentru bolul de sushi, poți crea o adevărată bombă nutritivă. Ca alternativă la orezul alb sau integral, poți folosi quinoa, bulgur sau chiar și amarant.


Preparare

Preparare simplă, fără rețetă

Trei boluri cu ingrediente diferite, inclusiv ton, creveți, avocado, castraveți, ceapă roșie, ridichi și alge. Pe masă: un prosop de bucătărie gri, boluri cu susan, kimchi și alge.
© sveta_zarzamora – stock.adobe.com După gust: adaugă pește sau legume bolului de sushi, în funcție de preferințe.

Pe lângă orez, pește, foi de nori și sos de soia, poți folosi o mulțime de alte ingrediente. Cel mai bine: nu folosi o rețetă anume. Este foarte simplu. Pur și simplu adaugă ce legume, fructe sau alte alimente dorești. Taie toate ingredientele în bucăți mici și aranjează-le într-un bol. Adaugă sosuri și ierburi aromatice pentru a obține gustul dorit. Îți oferim câteva idei pentru un bol colorat.

Inspirații de topping pentru bolul de sushi

  • Legume: avocado, edamame, castraveți, morcovi, ceapă verde, ridichi, salată
  • Pește: somon, ton, țipar de apă dulce, macrou, creveți sau carne de crab 
  • Sosuri: sos de soia, sriracha, brânză proaspătă, maioneză
  • Fructe: mango, fructe de pădure, kiwi
  • Altele: susan, ghimbir, suc de lime proaspăt, pastă wasabi, coriandru, tofu, omletă 

Bolurile de sushi sunt ideale și pentru dietele vegetariene sau vegane. Poți înlocui peștele cu alte ingrediente de origine vegetală. Poți chiar și să-l omiți. Dacă vrei un înlocuitor, tofu este o bună alternativă.

Ce trebuie să ai în vedere la utilizarea peștelui crud

Peștele crud prezintă întotdeauna un risc de contaminare cu patogeni, precum bacterii sau paraziți. Astfel, la achiziționare, ai în vedere să cumperi pește de la comercianți de încredere. Se recomandă ca femeile însărcinate, bebelușii, copiii de până la cinci ani și persoanele cu un sistem imunitar slăbit să evite consumul de pește crud. Dacă nu vrei să îți asumi niciun risc, fierbe sau prăjește peștele înainte. Poți savura peștele într-o singură bucată, feliat subțire sau sub formă de tartar.