Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fructe de mare și crustacee: Raci, scoici și altele

Fructele de mare sunt delicatesele nevertebrate din adâncul oceanelor. Sepia, scoicile, creveții, langustele, homarii și crabii sunt preferatele multora. Italienii cunosc foarte bine „comorile mării”, deoarece, cu secole în urmă, ei deja considerau că alimentele care trăiau în apa lor reprezentau o binecuvântare de la zei.

Informații utile

Fructele de mare și crustaceele au următoarele proprietăți speciale

Fructele de mare, cu un conținut relativ bogat de grăsimi, au un gust intens, de pește și, în același timp, au arome foarte individuale, uneori cremoase sau sărate. Pe de altă parte, crabii, cu un conținut scăzut de grăsimi, au un gust cărnos, dulce, asemănător nucilor. Cu excepția crabilor mai mari, cum ar fi homarii, fructele de mare și crustaceele tind să fie mici și rareori ating o lungime mai mare de zece centimetri. Homarul poate atinge o lungime de până la 50 centimetri.

Fructe de mare și crustacee proaspete în detaliu

Termenul de fructe de mare include animalele marine, creveții, crustaceele, scoicile, melcii, precum și caracatițele, calamarii și sepia. Pe de altă parte, termenul colectiv de crustacee include toți crabii, cum ar fi homarul, crabul regal, langustina, langusta, crabul comestibil și creveții uriași.

Fii sănătos, consumând animale marine

În limba engleză, fructele de mare și crustaceele sunt denumite nu de puține ori „happy acids”, deoarece cercetătorii au constatat într-un studiu că persoanele care consumă regulat animale marine sunt mai puțin predispuse la depresie. În viața de zi cu zi, consumul crescut de animale marine poate ajuta împotriva efectului de păr lipsit de viață, ruperii unghiilor și problemelor de piele.

Animale marine în loc de pește

În afară de aspectul nutrițional, consumul de animale marine, în locul peștelui, este benefic și pentru oceane. Motivul este că fructele de mare și crustaceele se află, de obicei, la baza lanțului trofic. Prin urmare, acestea au o rată de producție mai mare și nu pot fi „îndepărtate” din mare la fel de ușor precum codul sau câinele de mare.


Proveniență

De unde provin fructele de mare și crustaceele?

Fructele de mare și crustaceele sunt pescuite în toate zonele de coastă ale oceanelor lumii. Pe de altă parte, crabii mai mari se găsesc în apele de lângă țărm și în larg, la adâncimi de până la 500 de metri. Țările maritime, respectiv Japonia, Spania și Anglia, sunt uneori lideri în prelucrarea fructelor de mare și a crustaceelor, producând, de exemplu, o mare parte din carnea de crab și de scoici consumată la nivel mondial.


Sezon

Când este sezonul fructelor de mare și crustaceelor?

În timp ce toate speciile de crabi sunt, de obicei, pescuite vara, fructele de mare, cum ar fi scoicile, sunt, de exemplu, pescuite toamna. Fructele de mare și crustaceele sunt apoi prelucrate proaspăt pescuite sau inițial congelate. Fructele de mare și crustaceele sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului, fie proaspete, fie congelate. Nu există un sezon specific pentru fructele de mare și crustacee, deși cererea pare să fie ridicată în lunile de vară.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite fructele de mare și crustaceele și cum se depozitează acestea?

Fructe de mare și crustacee proaspete în detaliu

Fructele de mare sunt consumate crude în multe locuri, dar pot fi servite și prăjite, la grătar sau călite, în combinație cu garnituri savuroase. Fructele de mare și crustaceele servesc, de asemenea, ca ingredient popular în mâncăruri savuroase pe bază de pește, cum ar fi paella. În plus, acestea sunt populare în prepararea salatelor savuroase. Fructele de mare și crustaceele trebuie depozitate la rece și nu pentru mult timp. Creveții și scoicile proaspete trebuie să se consume după 2 zile.


Rețete

La ce poți folosi fructele de mare și crustaceele


Ingrediente

Ce conțin fructele de mare și crustaceele

Datorită conținutului ridicat de acizi grași polinesaturați, fructele de mare și crustaceele sunt benefice sistemului cardiovascular. Acestea conțin cantități mari de proteine, ceea ce le face alimentele perfecte pentru creșterea masei musculare și pentru un sistem imunitar puternic. Fructele de mare și crustaceele conțin numeroase substanțe minerale, care suplimentează beneficiile pe care aceste alimente le au pentru sănătate.