Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Laptele bătut: o băutură revigorantă

Laptele bătut este obținut la producerea untului. În acest scop, lichidul lăptos care rămâne din smântână, din care se obține untul din smântână dulce, este îmbogățit cu bacterii lactice. Dacă untul este obținut din smântână fermentată, nu mai este necesară adăugarea bacteriilor lactice, deoarece, în acest caz, smântâna a fost deja acrită.

Informații utile

Laptele bătut are următoarele proprietăți speciale

Lapte bătut proaspăt în detaliu

Laptele bătut are un gust ușor acrișor, revigorant și este mai vâscos decât laptele integral. Pe vremuri, laptele bătut era considerat un produs rămas de la producția de unt. Astăzi, este un aliment foarte popular și, pe deasupra, foarte valoros. Laptele bătut este bogat în proteine și este bine tolerat. Depășește chiar și conținutul de proteine al laptelui. În plus, cu un consum de 500 mililitri se acoperă necesarul zilnic de calciu.

Gustos, cu utilizare versatilă

Laptele bătut nu este numai un aliment sănătos, sărac în calorii, ci este și foarte versatil. De exemplu, laptele bătut este cunoscut pentru efectul său extrem de blând, de curățare, fără a usca pielea. O altă caracteristică pozitivă: are efect calmant asupra unui stomac iritat, bacteriile lactice sprijină vindecarea și, în flora intestinală, sprijină intestinul la formarea unei flore bacteriene utile.


Proveniență

De unde provine laptele bătut?

Laptele bătut este un produs secundar, obținut la producerea untului. Când se formează smântâna și aceasta este bătută, se obține o masă grasă solidă, numită și boabe de unt. Ceea ce rămâne în urmă se numește lapte bătut degresat.


Sezon

Când este sezonul laptelui bătut?

Laptele bătut este disponibil proaspăt în comerț pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de produse lactate

Oferte valabile în perioada 13.12.2024 - 15.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit laptele bătut și cum se depozitează acesta?

Lapte bătut proaspăt în detaliu

Cea mai simplă modalitate de a savura laptele bătut este băutul direct. Laptele bătut poate fi consumat însă și ca smoothie cu fructe de pădure sau poate fi utilizat pentru deserturi cu fructe și pentru prăjituri. Laptele bătut este un produs proaspăt, cu un termen de valabilitate limitat. În cazul în care ambalajul este desfăcut, acesta poate fi ținut în frigider câteva zile.


Rețete

La ce poți folosi laptele bătut


Ingrediente

Ce conține laptele bătut

În multe rețete wellness, laptele bătut are utilizări externe, ca mască pentru față, pentru îngrijirea picioarelor, mâinilor sau al întregului corp. O baie cu lapte bătut relaxează și face pielea moale și catifelată. Ca băutură wellness cu fructe sau legume, laptele bătut are un efect revigorant, înviorător. Laptele bătut are utilizări însă și în medicina alternativă. Folosit la persoanele cu febră sau diaree, laptele bătut este considerat a avea un efect blând, atenuant. Laptele bătut detoxifică organismul și, datorită bacteriilor lactice, are un efect pozitiv asupra florei intestinale. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 37 kcal

Carbohidrați: 4 g

Proteine: 3,5 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 9 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,04 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 109 mg

Fier: 0,1 mg

Potasiu: 147 mg

Magneziu: 16 mg

Sodiu: 57 mg