Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Orezul: o garnitură versatilă

Orezul este una dintre cele mai vechi plante de cultură din lume și se cultivă în ziua de azi în toată Asia. Orez brun, orez prefiert, orez cu bob lung, orez glutinos, orez cu bob rotund sau orez sălbatic: diversitatea sortimentelor de orez disponibile în comerț este uriașă, având peste 1000 de sortimente.

Informații utile

Orezul are următoarele proprietăți speciale

Orez în detaliu

Orezul conține minerale importante, oligoelemente și vitamine, diferite vitamine din grupa B, vitamina E, niacină și acid pantotenic; în plus este sărac în sodiu și bogat în potasiu. Orezul este ușor de digerat și foarte sățios, mai ales dacă este integral sau sălbatic. Orezul integral este foarte hrănitor.


Proveniență

De unde provine orezul?

Orezul este o plantă de cultură cultivată de mai bine de 7000 de ani. China este țara de origine, de aici s-a răspândit planta de orez și în alte țări asiatice. Descoperirile arheologice au demonstrat cultivarea orezului cu aproximativ 6000 de ani înainte în India. Între timp, orezul a ajuns să se prepare peste tot în lume.


Sezon

Când este sezonul orezului?

Orezul este un produs disponibil pe tot parcursul anului. În mod clasic, planta de orez se cultivă în terase udate cu apă. În ciuda tehnicilor moderne, orezul se cultivă în mare parte manual, de la plantare până la recoltare. În funcție de tip și de condițiile de cultivare, orezul se poate recolta de până la trei ori pe an. Suprafața cultivată rămâne inundată tot timpul, apa este drenată doar pentru recoltare. Inundațiile reduc buruienile și dăunătorii.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit orezul și cum se depozitează acesta?

Orez în detaliu

Orezul este o garnitură versatilă pentru diferite preparate. În funcție de sortiment, se folosește în mod diferit. Un sortiment aromat precum orezul basmati sau jasmine are un gust diferit față de orezul sălbatic, orezul cu bob rotund, orezul pentru sushi sau orezul glutinos. Este important de știut faptul că fiecare sortiment are nevoie de cantități diferite de apă atunci când îl prepari. Pentru ca orezul să reziste mult timp, trebuie depozitat într-un loc uscat. Orezul atrage umezeala, ceea ce duce la alterare. În plus, orezul ar trebui depozitat în mod ideal într-un loc răcoros, întunecat și închis ermetic. În acest mod, poate rezista timp de trei ani, în funcție de sortiment. Orezul gătit se poate păstra la frigider câteva zile.


Rețete

La ce poți folosi orezul?


Ingrediente

Ce conține orezul

Orezul este bine tolerat, prin urmare, este potrivit pentru o dietă ușoară. Orezul nesărat, fără aditivi, se folosește cu succes la desecare. Orezul necojit încă are toate vitaminele și ingredientele valoroase. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 345 kcal

Carbohidrați: 74,1 g

Proteine: 7,2 g

Grăsimi: 2,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,41 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,28 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 16 mg

Fier: 3,2 mg

Potasiu: 238 mg

Magneziu: 119 mg

Sodiu: 10 mg