Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Făina de orez: fără gluten și cu un gust delicat

Făina de orez este o făină obținută prin măcinarea foarte fină a boabelor de orez. Dintre tipurile de orez disponibile în comerț, orez cu bob lung, cu bob mediu și cu bob rotund, cel cu bob lung este cel mai potrivit pentru a produce făină de orez.

Informații utile

Făina de orez are următoarele proprietăți speciale

Făină de orez în detaliu

Făina de orez diferă în funcție de tipul de orez folosit. Făina albă de orez este mai comună, dar putem găsi și făină de orez brun. Consistența făinii albe de orez este comparabilă cu cea a făinii de cereale, deși făina de orez este mult mai fină decât cea de cereale. Făina albă de orez provine din boabe de orez netede. Făina de orez brun provine din semințe brune. Făina de orez se folosește în principal în bucătăria asiatică și nu conține gluten.


Proveniență

De unde provine făina de orez?

Orezul este o plantă de cultură cultivată de mai bine de 7000 de ani. China este țara de origine a orezului, iar planta s-a răspândit din acest loc. Descoperirile arheologice indică faptul că orezul era cultivat și în India în urmă cu aproximativ 6000 de ani.


Sezon

Când este sezonul făinii de orez?

Făina de orez un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită făina de orez și cum se depozitează aceasta?

Făină de orez în detaliu

Făina de orez poate fi folosită la copt și este o alternativă la amidonul din porumb obținut din grâu sau cartofi. Cu toate acestea, făina de orez nu conține gluten, deci nu poate fi folosită pentru a coace pâine. Prin termenul gluten, se înțelege un amestec din proteine, lipide și carbohidrați. Acest amestec are proprietăți elastice speciale atunci când i se adaugă apă și permite o structură bună a aluatului rezultat. Multe tipuri de făină de cereale conțin gluten, prin urmare, au proprietăți de coacere mult mai bune. Tăițeii se produc în bucătăria asiatică din făină de orez.

În ceea ce privește gătitul, făina de orez poate fi folosită ca liant similar cu amidonul din porumb. Făina de orez fin măcinată se folosește în special în bucătăria thailandeză la numeroase preparate. Aceasta este folosită la scară largă ca liant pentru sosuri, dar este potrivită și pentru aluat. În cazul producției de dulciuri, făina este bună în special ca liant pentru budinci. Făina de orez ar trebui depozitată într-un loc închis ermetic, uscat și întunecat. În mod ideal, într-un recipient închis și la o temperatură sub 20 de grade Celsius.


Ingrediente

Ce conține făina de orez

Făina de orez conține minerale precum potasiu, calciu, magneziu și fier. Pe de altă parte, nu prea conține vitamine. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 352 kcal

Carbohidrați: 79,1 g

Proteine: 7,2 g

Grăsimi: 0,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,2 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 7 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 104 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 4 mg