Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Coriandrul: aromat și sănătos

În trecut, coriandrul era cunoscut doar din foietajele de Crăciun, însă, în prezent, se folosește proaspăt sau sub formă de semințe uscate în multe mâncăruri internaționale. În bucătăria indiană, asiatică și în cea latino-americană, coriandrul ocupă un loc important în salate, supe, mâncăruri de legume, orez, carne și pește, precum și în curry. 

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale coriandrului

Coriandru proaspăt în detaliu

Din punct de vedere vizual, coriandrul se aseamănă cu pătrunjelul, dar are un gust complet diferit. Frunzele de coriandru au o aromă picantă, unică și un miros ușor piperat și citric. Aroma semințelor uscate și măcinate este mai dulce și mai blândă decât cea a frunzelor. Atât frunzele, cât și semințele, trebuie folosite moderat, deoarece au un gust foarte intens și pot acoperi cu ușurință celelalte arome ale unui fel de mâncare.


Proveniență

De unde provine coriandrul?

Coriandrul este unul dintre cele mai vechi condimente dintre toate cele cunoscute. În Vechiul Testament au fost menționate frunzele fine și verzi și semințele sferice și acestea au fost găsite și în mormântul lui Tutankhamon. Cu toate acestea, nu se cunoaște exact originea coriandrului.  Totuși, pe baza descoperirilor arheologice, se crede că această plantă comestibilă este originară din regiunea mediteraneană sau din sud-estul Europei. În prezent, planta anuală se cultivă în Asia, Africa, America și, din ce în ce mai mult, în Europa. Cele mai cunoscute soiuri sunt Santo, Cilantro și Leisure.


Sezon

Când este sezonul coriandrului?

Coriandrul este disponibil pe tot parcursul anului, fie ca plantă în ghiveci, fie cules și ambalat în folie. Semințele de coriandru uscate sunt disponibile sub formă de semințe întregi sau deja măcinate.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 11.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit coriandrul și cum se depozitează acesta?

Coriandru proaspăt în detaliu

Coriandrul uscat reprezintă o parte integrantă din multe feluri de mâncare din bucătăria indiană sau asiatică. Semințele sunt adesea prăjite puțin în tigaie la început și apoi gătite. La fel ca toate condimentele, semințele de coriandru trebuie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și etanș. Deoarece coriandrul măcinat își pierde aroma în timp, este indicat să cumpărați cantități mai mici. 

Cu puțină grijă, coriandrul în ghiveci se păstrează o perioadă destul de lungă și are avantajul că puteți recolta oricând cantitatea de care aveți nevoie în stare proaspătă. Tulpinile recoltate se spală puțin, se smulg frunzele și apoi se toacă mărunt. Coriandrul proaspăt trebuie adăugat întotdeauna în mâncare chiar înainte de servire, deoarece aroma dispare rapid.


Rețete

Ce puteți găti cu coriandru


Ingrediente

Ce conține coriandrul

Coriandrul nu este doar gustos, ci se spune că planta are și proprietăți medicinale. Atât semințele, cât și frunzele de coriandru proaspăt, conțin dodecanal, o substanță care are un efect antibiotic natural. Datorită nutrienților benefici pentru sănătate, a diferitelor uleiuri esențiale și proteine, coriandrul are și proprietăți antispastice, digestive și antiinflamatorii.