Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Chiflele bavareze: un produs de panificație cu o crustă caracteristică

Chiflele bavareze se produc dintr-un aluat dospit combinat cu grâu. Aceste produse de panificație de mici dimensiuni capătă culoarea maronie datorită hidroxidului de sodiu în care sunt înmuiate înainte de coacere. 

Informații utile

Chiflele bavareze au următoarele proprietăți speciale

Chifle bavareze proaspete în detaliu

Chiflele bavareze sunt produse de panificație de mici dimensiuni. Aspectul lor tipic și gustul rezultă din ungerea aluatului brut cu maximum 4% de hidroxid de sodiu și coacerea ulterioară. Astfel apare frumoasa crustă caracteristică. Nu se recomandă utilizarea acestei proceduri acasă, deoarece hidroxidul de sodiu este o substanță foarte corozivă și periculoasă. În consecință, această substanță nu se vinde deloc pentru uzul casnic. Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu simplu nu este periculos, acesta fiind un agent de afânare vechi și consacrat. Există nenumărate variante, în funcție de regiune, cu privire la garnitura chiflelor: Chiflă bavareză cu cârnat, cașcaval, marmeladă sau miere. 


Proveniență

De unde provin chiflele bavareze?

Există multe povești legate de originea chiflei bavareze. Dar toate au ceva în comun: Se pare că prima chiflă bavareză a fost făcută accidental. În anul 1839, un brutar din München a uns accidental covrigii cu hidroxid de sodiu în loc de apă cu zahăr. La acea vreme, se folosea leșie la curățarea tăvilor pentru copt sau a cuptoarelor. Nu se știe nici până în ziua de azi dacă această poveste este reală, dar un lucru este sigur: În ziua de astăzi, chiflele bavareze nu mai lipsesc de la micul dejun și au o tradiție lungă, în special în Germania. Între timp, chifla bavareză se găsește peste tot în Europa sub diferite nume. 


Sezon

Când este sezonul chiflelor bavareze?

Chiflele bavareze sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite chiflele bavareze și cum se depozitează acestea?

Chifle bavareze proaspete în detaliu

Produsele de panificație, cum ar fi chiflele bavareze, reprezintă un aliment de bază care se poate combina cu brânză savuroasă, cârnați proaspeți sau paste tartinabile dulci. Imaginația nu are limite atunci când vine vorba de garnituri, iar o chiflă bavareză delicioasă are un gust bun de fiecare dată: la micul dejun, ca gustare între mese sau la cină. Chiflele bavareze uscate rezistă timp de câteva zile în coșul de pâine. Se recomandă consumarea cât mai rapidă. Dacă acest lucru nu este posibil, chiflele bavareze se pot congela.


Ingrediente

Ce conțin chiflele bavareze

Cu sau fără garnitură, chiflele bavareze sunt o gustare apetisantă și o masă sățioasă. Sunt relativ sărace în grăsimi, au doar câteva kilocalorii și proteine. Din acest motiv, chiflele bavareze sunt o alternativă bună pentru chipsurile grase sau pentru alte produse de ronțăit. Cu toate acestea, chiflele bavareze nu trebuie consumate în cantități mari, din cauza conținutului ridicat de sare. Copiii ar trebui să mănânce mai degrabă chifle presărate cu susan în loc de sare. În cazul adulților, consumul normal de chifle bavareze nu este dăunător pentru corp în niciun caz. Astfel, nu există niciun motiv pentru care să renunți la aceste produse gustoase de panificație pentru micul dejun.

Valoare nutritivă
 

kcal: 226 kcal

Carbohidrați: 45,3 g

Proteine: 7,1 g

Grăsimi: 1,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 11 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 17 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 18 mg

Sodiu: 500 mg