Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tărâțele de grâu: sățioase și furnizoare de fibre alimentare

Tărâțele de grâu, numite adesea simplu tărâțe, sunt un așa-numit „produs derivat din moară”. Adică un element produs în timpul fabricării făinii. Tărâțele sunt bucăți foarte fine din coajă de cereale, care se produc în timpul fabricării făinii fine. 

Informații utile

Tărâțele de grâu au următoarele proprietăți speciale

Tărâțe de grâu în detaliu

Tărâțele de grâu reprezintă o parte a boabei de grâu care se aruncă la cernerea făinii. Sunt în mare parte învelișurile exterioare ale boabei de grâu, dar și semințe. În funcție de tipul de cereale, există tărâțe de grâu, de ovăz, de orz sau de alac. Fiind un presupus produs secundar inutil, oamenii au acordat multă vreme puțină importanță tărâțelor de grâu. În cel mai bun caz, erau folosite ca hrană pentru vite.

De ce sunt atât de sănătoase produsele din cereale integrale

Din făina integrală nu rezultă reziduuri, deoarece bobul întreg este măcinat și prelucrat. Acesta este motivul pentru care produsele din cereale integrale adevărate sunt atât de sănătoase: Tărâțele de grâu sunt pline de nutrienți și fibre alimentare.


Sezon

Când este sezonul tărâțelor de grâu?

Chiar dacă grâul este recoltat doar la sfârșitul verii, tărâțele de grâu sunt disponibile în comerț pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite tărâțele de grâu și cum se depozitează acestea?

Tărâțe de grâu în detaliu

Mulți oameni apreciază tărâțele de grâu pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale și pentru efectul digestiv. Prin urmare, tărâțele fac parte din alimentația zilnică. În același timp, tărâțele trebuie să absoarbă mult lichid, deoarece fibrele alimentare au nevoie de acesta pentru a se umfla. Regula generală este următoarea: Bea un pahar de apă la fiecare lingură de tărâțe. Tărâțele de grâu trebuie depozitate într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumină. Dacă sunt depozitate în acest fel, tărâțele rezistă timp de mai multe luni. În cazul în care prind un gust rânced, nu ar trebui să le mai folosești.


Ingrediente

Ce conțin tărâțele de grâu

Tărâțele de grâu ajută foarte bine digestia, deoarece sunt bogate în fibre alimentare. Fibrele alimentare sunt insolubile, adică nu sunt absorbite în tubul digestiv și se umflă în lichid. În acest fel, ele creează presiune asupra peretelui intestinal și stimulează mișcările intestinale (peristaltism). De asemenea, tărâțele de grâu ajută la pierderea în greutate. Umflându-se, chilul crește în volum și se împrăștie în stomac. Cu ajutorul acestei expansiuni, saturația se instaurează mai repede. Acest proces este de lungă durată, deoarece fibrele alimentare rămân mai mult timp în stomac, fiind un aliment greu de digerat, compus din carbohidrați simpli.

Valoare nutritivă
 

kcal: 172 kcal

Carbohidrați: 17,7 g

Proteine: 14,9 g

Grăsimi: 4,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,65 mg

Vitamina B2: 0,51 mg

Vitamina B6: 0,73 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 2,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 67 mg

Fier: 16 mg

Potasiu: 1352 mg

Magneziu: 490 mg

Sodiu: 2 mg