Pepene verde: dulce și zemos
Știați că pepenii verzi sunt originari din Africa? În prezent, aceștia s-au răspândit în întreaga lume și sunt deosebit de populari ca gustare răcoritoare într-o zi călduroasă de vară.
Pepenele verde are următoarele proprietăți speciale
Pepenele verde (Citrullus lanatus) este o plantă anuală, prosternată, care crește pe liane ramificate și aparține familiei cucurbitaceelor. Are o formă rotundă, sferică sau cilindrică și ajunge la un diametru de până la 60 cm. Astfel, pepenele verde este printre cele mai mari și mai grele fructe din lume. Pulpa pepenelui verde are un gust plăcut, dulce și răcoritor. Pe de altă parte, coaja fructului conține multe substanțe amare. După cum sugerează și numele în limba engleză („watermelon”), pepenele verde conține în proporție de peste 90% apă.
De unde provine pepenele verde?
Pepenele verde este originar din Africa Centrală și de Vest, însă s-a răspândit în întreaga lume. Primele dovezi ale cultivării cu succes a pepenilor verzi datează din jurul anului 2000 î.Hr. În prezent, acest fruct de vară foarte popular se cultivă în special în Italia, Spania, Ungaria, Israel și Turcia. Pentru a se dezvolta perfect, pepenele verde are nevoie de un climat cald și uscat. Prin urmare, în condiții favorabile, pepenele verde se poate cultiva și în seră.
Când este sezonul pepenelui verde?
Pepenele verde se cultivă aproape peste tot în lume. Singura condiție esențială este un climat subtropical sau tropical în care pepenele să se dezvolte corespunzător. Prin urmare, sezonul principal pentru pepenii verzi cultivați în emisfera nordică este între lunile mai și septembrie. Cu toate acestea, în emisfera sudică, pepenii verzi se pot recolta între lunile decembrie și martie. Pepenii se găsesc în magazine pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosit pepenele verde și cum se depozitează acesta?
Pepenele verde este un fruct popular de vară și se folosește adesea ca gustare săracă în calorii și ca ingredient în salatele de fructe. În unele feluri de mâncare, pulpa pepenelui se combină, de asemenea, cu alimente savuroase, cum ar fi brânza. Pepenii verzi se pot păstra timp de mai multe săptămâni, însă odată tăiați, aceștia se păstrează doar aproximativ trei zile. Se recomandă depozitarea într-un loc răcoros.
Cum tăiați ușor un pepene verde?
Deschiderea unui pepene verde - este mai ușor decât crezi! În videoclipul nostru vă arătăm trucul suprem despre cum să tăiați un pepene verde în bucăți perfecte în câteva secunde - fără mizerie și fără efort. Fie pentru următoarea petrecere la grătar, o gustare proaspătă de vară sau o salată de fructe colorată: cu această metodă simplă poți obține bucăți perfecte de pepene galben în cel mai scurt timp. Aruncă o privire și ușurează-ți - plăcerea răcoritoare nu a fost niciodată atât de ușoară!
Ce conține pepenele verde
Pepenii verzi sunt extrem de săraci în calorii și, prin urmare, sunt potriviți și ca gustare pentru cei care vor să mănânce corespunzător. Pe lângă cantitatea mare de apă, care oferă răcoare în zilele călduroase, pepenii verzi conțin, de asemenea, cantități mari de substanțe și minerale vitale, care susțin sistemul imunitar.
kcal: 37 kcal
Carbohidrați: 8,3 g
Proteine: 0,6 g
Grăsimi: 0,2 g
Vitamina A: 38 µg
Vitamina B1: 0,05 mg
Vitamina B2: 0,05 mg
Vitamina B6: 0,07 mg
Vitamina C: 6 mg
Vitamina E: 0,1 mg
Calciu: 8 mg
Fier: 0,4 mg
Potasiu: 114 mg
Magneziu: 9 mg
Sodiu: 1 mg