Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pepene verde: dulce și zemos

Știați că pepenii verzi sunt originari din Africa? În prezent, aceștia s-au răspândit în întreaga lume și sunt deosebit de populari ca gustare răcoritoare într-o zi călduroasă de vară.

Informații utile

Pepenele verde are următoarele proprietăți speciale 

Pepene verde proaspăt în detaliu

Pepenele verde (Citrullus lanatus) este o plantă anuală, prosternată, care crește pe liane ramificate și aparține familiei cucurbitaceelor. Are o formă rotundă, sferică sau cilindrică și ajunge la un diametru de până la 60 cm. Astfel, pepenele verde este printre cele mai mari și mai grele fructe din lume.  Pulpa pepenelui verde are un gust plăcut, dulce și răcoritor. Pe de altă parte, coaja fructului conține multe substanțe amare. După cum sugerează și numele în limba engleză („watermelon”), pepenele verde conține în proporție de peste 90% apă.


Proveniență

De unde provine pepenele verde?

Pepenele verde este originar din Africa Centrală și de Vest, însă s-a răspândit în întreaga lume. Primele dovezi ale cultivării cu succes a pepenilor verzi datează din jurul anului 2000 î.Hr. În prezent, acest fruct de vară foarte popular se cultivă în special în Italia, Spania, Ungaria, Israel și Turcia. Pentru a se dezvolta perfect, pepenele verde are nevoie de un climat cald și uscat. Prin urmare, în condiții favorabile, pepenele verde se poate cultiva și în seră.


Sezon

Când este sezonul pepenelui verde?

Pepenele verde se cultivă aproape peste tot în lume. Singura condiție esențială este un climat subtropical sau tropical în care pepenele să se dezvolte corespunzător. Prin urmare, sezonul principal pentru pepenii verzi cultivați în emisfera nordică este între lunile mai și septembrie. Cu toate acestea, în emisfera sudică, pepenii verzi se pot recolta între lunile decembrie și martie. Pepenii se găsesc în magazine pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pepenele verde și cum se depozitează acesta?

Pepene verde proaspăt în detaliu

Pepenele verde este un fruct popular de vară și se folosește adesea ca gustare săracă în calorii și ca ingredient în salatele de fructe. În unele feluri de mâncare, pulpa pepenelui se combină, de asemenea, cu alimente savuroase, cum ar fi brânza. Pepenii verzi se pot păstra timp de mai multe săptămâni, însă odată tăiați, aceștia se păstrează doar aproximativ trei zile. Se recomandă depozitarea într-un loc răcoros.


Rețete

Ce puteți găti cu pepene verde


Ingrediente

Ce conține pepenele verde

Pepenii verzi sunt extrem de săraci în calorii și, prin urmare, sunt potriviți și ca gustare pentru cei care vor să mănânce corespunzător. Pe lângă cantitatea mare de apă, care oferă răcoare în zilele călduroase, pepenii verzi conțin, de asemenea, cantități mari de substanțe și minerale vitale, care susțin sistemul imunitar.

Valori nutritive
 

kcal: 37 kcal

Carbohidrați: 8,3 g

Proteine: 0,6 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 38 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,05 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 6 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 8 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 114 mg

Magneziu: 9 mg

Sodiu: 1 mg