Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fructele folosite ca legume: gust bogat, calorii puține

Fructele folosite ca legume sunt plante leguminoase care cresc la suprafața solului și sunt produse din florile fertilizate ale acestor plante. Din punct de vedere botanic, fructele folosite ca legume aparțin în primul rând familiei Solanacee, însă câteva dintre ele aparțin și familiei cucurbitaceelor. O trăsătură caracteristică a fructelor folosite ca legume este gustul lor dulce.

Informații utile

Fructele folosite ca legume au următoarele proprietăți speciale

Gustul intens de fruct al fructelor folosite ca legume este motivul pentru care acestea poartă un nume care induce în eroare. Acest lucru se datorează faptului că fructele folosite ca legume cresc din florile plantei respective. De obicei, fructele folosite ca legume sunt plante erbacee care au cel mult un an sau doi. Culturile sau plantele oleaginoase, precum și leguminoasele, fac parte, de asemenea, din această categorie. O altă subcategorie de fructe folosite ca legume este reprezentată de așa-numitele fructe din Lumea Nouă, care au ajuns în toate celelalte părți ale lumii abia în timpul colonizării Americii. Nu în ultimul rând, condimentele din fructe reprezintă ultima subcategorie de fructe folosite ca legume. Acestea sunt subspecii de fructe folosite ca legume din care se prepară condimente. 

Fructe folosite ca legume proaspete în detaliu

Ce conțin fructele folosite ca legume

Fructele folosite ca legume, la fel ca toate legumele, sunt alimente extrem de sărace în calorii. În medie, fructele folosite ca legume coapte conțin doar între 10 și 20 de calorii pe 100 de grame, din care aproximativ 0,5 până la un gram de proteine, una până la două grame de carbohidrați (din care un gram de fibre) și doar aproximativ 0,2 grame de grăsimi pe 100 de grame. Pe lângă macronutrienții menționați, fructele folosite ca legume coapte au, de obicei, și un conținut de apă de 90 până la 95% și, astfel, sunt considerate foarte răcoritoare.

Substanțele vitale și mineralele din fructele folosite ca legume

De asemenea, în acest moment, este important să menționăm și substanțele vitale și mineralele din fructele folosite ca legume. Deoarece fructele folosite ca legume oferă ce este mai benefic din ambele sfere (fructe și legume), cele coapte conțin cantități mari de potasiu alcalin (200-250 miligrame pe 100 de grame) și cantități mari de vitamina C (între 5 și 15 miligrame pe 100 de grame). Acestea conțin, de asemenea, cantități reduse de vitamina A, vitamina B6 și minerale, precum calciu și magneziu. Prin urmare, fructele folosite ca legume au marele avantaj de a oferi un nivel relativ ridicat de satisfacție, și, în același timp, un conținut scăzut de calorii.


Proveniență

De unde provin fructele folosite ca legume?

Fructele folosite ca legume se utilizează de oameni de mii de ani pentru a prepara mâncăruri sărate, cum ar fi sosuri, salate, ca garnitură sau pentru consum în stare crudă. În antichitate, fructele folosite ca legume au devenit din ce în ce mai populare, în special în Orient și în regiunea mediteraneeană. În regiunile sudice, roșiile, dovleceii și diverse leguminoase au fost primele legume cu tulpini folosite. În regiunile mai nordice, pe de altă parte, ardeii și unele soiuri de dovleac erau cele mai populare. De asemenea, în Asia de Est, fructele folosite ca legume se cultivă și se folosesc de mii de ani. 


Sezon

Când este sezonul fructelor folosite ca legume?

În prezent, fructele folosite ca legume, în funcție de specie, se cultivă aproape în întreaga lume. În Europa, principalele țări în care se cultivă fructele folosite ca legume sunt Italia, Spania, Olanda, precum și Franța și Germania. Pe continentele americane, fructele folosite ca legume se cultivă în special în Mexic și în SUA. În Asia, China și Thailanda sunt principalele țări în care se cultivă fructele folosite ca legume. După recoltare, legumele sunt fie vândute în stare proaspătă, fie prelucrate. Prin urmare, fructele folosite ca legume sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite fructele folosite ca legume și cum se depozitează acestea?

Fructe folosite ca legume proaspete în detaliu

În multe culturi, fructele folosite ca legume sunt o garnitură de legume extrem de populară pentru mâncărurile sărate. Datorită aromei lor intense, acestea se folosesc și pentru a prepara sosuri aromate sau dip-uri. Cu toate acestea, este populară și utilizarea fructelor folosite ca legume pentru prepararea salatelor proaspete sau a mâncărurilor de legume. Deoarece multe soiuri sunt potrivite pentru a fi consumate în stare crudă, fructele folosite ca legume sunt, de asemenea, o gustare populară între mese. Datorită gustului lor proaspăt și aromat, fructele folosite ca legume se armonizează bine atât cu mâncărurile dulci, cât și cu cele sărate, putând fi combinate în diverse moduri. Fructele folosite ca legume trebuie consumate imediat și se pot depozita, de obicei, în compartimentul de legume al frigiderului.


Rețete

Ce puteți găti cu fructele folosite ca legume


Ingrediente

Ce conțin fructele folosite ca legume

Fructele folosite ca legume sunt un aliment foarte sănătos, sățios și gustos, ideal pentru diete sau pentru îmbunătățirea sănătății. Acestea oferă cantități mari de fibre alimentare, care stimulează digestia. În plus, fructele folosite ca legume coapte conțin numeroase substanțe vitale și minerale care întăresc sistemul cardiovascular. Nu în ultimul rând, fructele folosite ca legume oferă cantități considerabile de vitamina C, care susține sistemul imunitar. Prin urmare, se recomandă în mod obligatoriu consumul regulat de fructe folosite ca legume în formă coaptă sau procesată. Cu toate acestea, trebuie să acordăm atenție posibilelor intoleranțe alimentare.