Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pepenele galben Honeydew: dulce ca zahărul, dar aproape că nu are calorii

Pepenii galbeni Honeydew ovali, de culoare galbenă sau verde strălucitoare, sunt printre cei mai mari reprezentanți ai speciei lor și pot cântări până la patru kilograme. Gustul lor, așa cum sugerează și numele, este unul dulce subtil și ușor înecăcios. Acest lucru face ca aceștia să fie un ingredient la fel de popular în salate de fructe dulci sau cocktailuri, precum și în preparate sărate cu brânză Manchego, șuncă afumată sau somon.

Informații utile

Pepenele galben Honeydew are următoarele proprietăți speciale  

Pepene galben Honeydew proaspăt în detaliu

Pepenele galben Honeydew conține aproape 90% apă. Prin urmare, este deosebit de potrivit în băuturile răcoritoare pentru potolirea setei în lunile călduroase de vară. Pepenele galben Honeydew conține relativ puține calorii: Cu 50 de kilocalorii pe 100 de grame, pepenele galben Honeydew este o opțiune binevenită pentru cei care apreciază alimentele sănătoase. Pepenele galben Honeydew este un fruct rotund până la oval, cu o lungime cuprinsă între 15 și 30 de centimetri și o grosime de opt până la maximum 15 centimetri. Pepenele galben Honeydew copt poate atinge o greutate de până la patru kilograme.


Proveniență

De unde provine pepenele galben Honeydew?

Pepenele galben Honeydew provine din Africa. Este originar din Africa de Vest și Egipt, iar mai târziu a ajuns și în Asia și America. În prezent, însă, pepenele galben Honeydew se cultivă în întreaga lume. China, Italia, Spania și Grecia sunt principalele țări care cultivă pepene galben Honeydew. Pepenele galben Honeydew preferă un climat cald și uscat pentru coacere. Cu toate acestea, în anumite condiții, se poate cultiva și în această țară, în seră. În prezent, cei mai mulți pepeni galbeni Honeydew provin din Spania, Brazilia și Costa Rica.


Sezon

Când este sezonul pepenelui galben Honeydew?

Deoarece pepenii galbeni Honeydew se cultivă în întreaga lume, perioada de coacere diferă în funcție de zonă. În emisfera nordică, perioada de recoltare a pepenelui galben Honeydew este, prin urmare, în principal, din iunie până în octombrie, motiv pentru care acesta este numit și fruct de vară. În schimb, în emisfera sudică, pepenele galben Honeydew tinde să se recolteze din februarie până în mai. Cu toate acestea, avantajul modificării sezonului de recoltare este acela că pepenii galbeni Honeydew sunt disponibili în magazine pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi pepenele galben Honeydew și cum se depozitează acesta?

Pepene galben Honeydew proaspăt în detaliu

Pepenele galben Honeydew se poate consuma simplu, dar este, de asemenea, ideal pentru salata de fructe, smoothie-uri sau un platou cu brânzeturi. Poate fi depozitat la temperatura camerei, dar, după tăiere, trebuie depozitat în compartimentul de fructe al frigiderului.


Rețete

Ce puteți găti cu pepene galben Honeydew


Ingrediente

Ce conține pepenele galben Honeydew

Pepenele galben Honeydew conține vitamine și minerale importante. Este prezentă mai ales vitamina A în concentrații mari. Este foarte important pentru celulele organismului și pentru ochi. Datorită conținutului său ridicat de apă, pepenele galben Honeydew oferă, în primul rând, o senzație de răcorire. În plus, în pepenele galben Honeydew există numeroase substanțe și minerale vitale, acesta putând fi considerat o gustare sănătoasă și cu puține calorii între mese.  

Valori nutritive

 

kcal: 54 kcal

Carbohidrați: 12,4 g

Proteine: 0,9 g

Grăsimi: 0,1 g

Vitamine


Vitamina A: 
783 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,02 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 32 mg

Vitamina E: 0,1 mg

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 330 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 20 mg