Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Zucchini: gustul zonei meditareneene

Zucchiniul este o legumă mediteraneană clasică, care poate fi consumată și în stare crudă. După ce este fiert, prăjit sau călit, zucchiniul capătă o aromă ușoară, fructată și ușor de nucă.

Informații utile

Zucchiniul are următoarele proprietăți speciale  

Zucchini proaspăt în detaliu

Zucchiniul este originar din Italia. Acesta este înrudit cu dovleacul de grădină și aparține astfel familiei cucurbitaceelor. Plantele de zucchini sunt monoice, adică au flori masculine și feminine, ambele pe o singură plantă. Frunzele de zucchini sunt mult mai mici decât cele ale rudelor sale mai mari, dovleceii, și tind să fie mai puțin ramificate decât ale acestora din urmă.

Zucchinii sunt fructe alungite, pătrățoase și cilindrice. Interiorul zucchiniului este de culoare albă spre verde deschis și este presărat cu semințe de culoare maro deschis spre alb. Există zucchini rotunzi și alungiți, iar culorile variază de la galben, verde deschis și verde închis la dungat. 

Zucchinii au acest lucru în comun cu dovleceii

În mod normal, zucchinii se recoltează atunci când au o lungime cuprinsă între 10 și 20 cm. Dacă îi lăsați să crească mai mult (până la 5 kg), ajung la forma (coajă lemnoasă) și dimensiunea dovleacului. De asemenea, condițiile de depozitare ale zucchinilor sunt asemănătoare cu cele ale dovleceilor, care pot fi depozitați până la sfârșitul iernii. Zucchinii se deosebesc între ei mai mult prin formă și culoare și mai puțin prin gust. 


Proveniență

De unde provine zucchiniul?

Zucchiniul este originar din America Centrală, răspândindu-se treptat în Europa, ca urmare a descoperirii continentelor sud și nord-american. În Europa, zucchinii se cultivă în special în Italia și Spania, iar în afara Europei se cultivă în SUA.


Sezon

Când este sezonul zucchiniului?

Zucchiniul preferă climatul cald și se recoltează în special în lunile iulie-octombrie.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi zucchiniul și cum se depozitează acesta?

Zucchini proaspăt în detaliu

Zucchiniul este o legumă populară pe grătar. În plus, se folosește și la prepararea salatelor și a tocănițelor mediteraneene. De asemenea, acesta este o garnitură de legume extrem de fragedă. În stare proaspătă, zucchinii pot fi păstrați până la o săptămână. Cel mai bine este să păstrați zucchinii la frigider.


Rețete

Ce puteți găti cu zucchini


Ingrediente

Ce conține zucchiniul

Zucchinii sunt bogați în vitamina A și, prin urmare, sunt benefici pentru ochi. În plus, sunt foarte săraci în calorii și totuși sățioși, motiv pentru care sunt un aliment ideal pentru diete și oferă, de asemenea, numeroase minerale.

Valori nutritive
 

kcal: 23 kcal

Carbohidrați: 2,26 g

Proteine: 2,03 g

Grăsimi: 0,29 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,21 mg

Vitamina B2: 0,07 mg

Vitamina B6: 0,12 mg

Vitamina C: 17,6 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 0 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 1 mg

Magneziu: 0 mg

Sodiu: 0 mg