Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pepenele galben: dulce ca zahărul, dar aproape că nu are calorii

Pepenele galben aparține genului castraveților și, prin urmare, familiei cucurbitaceelor. În botanică, acesta se numește bacă. Se folosește în principal ca fruct, deși există și variante mai puțin dulci care se folosesc și ca legume, în special în țările tropicale. 

Informații utile

Pepenele galben are următoarele proprietăți speciale

Pepene galben proaspăt în detaliu

Pepenele galben (Cucumis melo) este un termen general pentru diferite soiuri de pepeni. Au coaja relativ groasă, caracterizată prin pete verzi și brăzdată de o structură asemănătoare pânzei de păianjen. Pulpa este moale și suculentă, de culoare alb-verzuie până la gălbuie. Pepenele galben are o formă cilindrică și ajunge la o lungime de până la 40 cm și o greutate maximă de 1 până la 2 kg.

Aceștia se împart în trei soiuri:

  • Pepeni de tip plasă
  • Pepeni cantalup
  • Pepeni netezi

Cel mai cunoscut dintre pepenii galbeni este probabil Galia, un pepene de tip plasă cu gust dulce.


Proveniență

De unde provine pepenele galben?

Pepenele galben este considerat unul dintre cele mai vechi alimente cultivate în mod natural de către om. Acesta este originar din anul 3000 î.Hr. În acea perioadă, pepenii galbeni au fost cultivați pentru prima dată ca plante nutritive. Primele plante utile au fost cultivate în Africa. Cu toate acestea, în prezent, pepenele galben se cultivă aproape în întreaga lume, în regiunile subtropicale și tropicale. În prezent, Spania, Italia, Israel și Turcia sunt principalele țări de cultivare a pepenilor galbeni. 


Sezon

Când este sezonul pepenelui galben?

În emisfera nordică, sezonul pepenilor galbeni este din iunie până în octombrie, așadar sunt fructe clasice de vară. În schimb, sezonul pepenilor galbeni cultivați în emisfera sudică este din decembrie până în mai. Deoarece pepenii galbeni se cultivă aproape în întreaga lume și se importă în consecință, aceștia sunt de obicei disponibili pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pepenele galben și cum se depozitează acesta?

Pepene galben proaspăt în detaliu

În lunile de vară, pepenii galbeni servesc drept gustare răcoritoare sau ingredient în salatele de fructe. În plus, aceștia se pot combina în mod ideal cu ingrediente sărate, cum ar fi brânza sau șunca. Pepenii galbeni se păstrează, în general, pentru o perioadă relativ lungă de timp. După ce este tăiat, pepenele galben trebuie consumat în 3-4 zile. Ingrediente

Ce conține pepenele galben

Pepenii galbeni conțin cantități mari de betacaroten și numeroase minerale care sunt, de exemplu, deosebit de valoroase pentru piele. Aceștia sunt săraci în calorii și reprezintă o gustare sănătoasă între mese. 

Valori nutritive
 

kcal: 54 kcal

Carbohidrați: 12,4 g

Proteine: 0,9 g

Grăsimi: 0,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 784 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,02 mg

Vitamina B6: 0,09 mg

Vitamina C: 32 mg

Vitamina E: 0,14 mg

 

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 309 mg

Magneziu: 13 mg

Sodiu: 17 mg