Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Tort raw vegan de ciocolată și vișine
© RawCoco

Tort raw vegan de ciocolată și vișine

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 263/​1100
  kcal / kJ
 • 16.6 g
  carbo-hidrați
 • 4.39 g
  proteine
 • 22.7 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  263/1100 kcal/kJ, 16.6 g carbo-hidrați, 4.39 g proteine, 22.7 g grăsimi

Ingrediente (10 porții)

Pentru blat:

125 g migdale hidratate
60 g curmale (hidratate)
20 g cacao crudă

Pentru cremă:

100 g avocado
100 g ulei de cocos
40 g unt de cacao
45 g cacao crudă
75 ml sirop de agave
50 ml zeamă de portocale
100 g vișine

Decor:

smochine proaspete
coacăze roșii
physalis
vișine congelate
mentă

Util

 • Ştiaţi că o jumătate de cană de cacao crudă conţine doar un gram de zahăr? Din păcate, temperatura ridicată din timpul procesării şi al rafinării efectuate în scopul producerii diferitelor tipuri de cacao sau ciocolată distruge micronutrienţii din boabele de cacao, împreună cu beneficiile acestora pentru sănătate. De aceea, este foarte important ca atunci când alegem să folosim cacao în reţete să utilizăm pudra de cacao crudă, neprăjită. Pudra de cacao crudă este foarte bogată în antioxidanţi, magneziu, vitamina C, crom şi mulţi alţi nutrienţi care ne asigură necesarul de vitamine zilnic de care avem nevoie. Reprezintă o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C şi E. Pudra de cacao în stare crudă are de 4 ori mai mulţi antioxidanţi decât ciocolata neagră şi de 20 ori mai mulţi decât afinele. Sfat: Dacă tortul va fi consumat de copii mici, vă recomand să înlocuiţi pudra de cacao cu pudră de roşcove (carob).


Preparare

  1

Pregătire anterioară: Migdalele şi curmalele se spală în jet de apă puternic şi se lasă la hidratat, în vase diferite, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, migdalele se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Apa în care au stat la hidratat curmalele se poate folosi.

  2

Pentru prepararea blatului se mixează migdalele, curmalele şi cacao până când devin o pastă mai vâscoasă.

  3

Pasta obţinută se aşază în inelul culinar, se nivelează uniform cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, apoi se lasă în aşteptare în congelator până la prepararea cremei.

  4

Pentru pregătirea cremei se mixează în blender avocado, cacao, siropul de agave şi sucul de portocale.

  5

Peste compoziţia obţinută se adaugă treptat uleiul de cocos, apoi cel de cacao şi se mixează timp de 3 minute. Atât uleiul de cocos, cât şi cel de cacao trebuie să fie în stare lichidă.

  6

Se adaugă crema de ciocolată peste blatul care a stat între timp la congelator şi apoi se introduc şi vişinele în cremă.

  7

Se nivelează crema cu ajutorul unei spatule şi se lasă la congelator jumătate de oră ca să se închege crema de ciocolată.

  8

Se scoate tortul din congelator şi se decorează cu smochine proaspete, coacăze roşii proaspete, physalis, vişine îngheţate şi mentă.

  9

Se lasă la congelator minim 4 ore ca să îngheţe. Pentru a putea fi servit se scoate din inelul culinar şi se lasă la temperatura camerei înainte de a fi consumat.

  10

Modalitate de păstrare: se poate păstra la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.