Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cheesecake raw vegan cu fructe de pădure și rodie

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 490/​2050
    kcal / kJ
  • 19.5 g
    carbo-hidrați
  • 8.1 g
    proteine
  • 35 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    490/2050 kcal/kJ, 19.5 g carbo-hidrați, 8.1 g proteine, 35 g grăsimi

Ingrediente (20 porții)

150 g rodie

Pentru blat:

250 g migdale hidratate
130 g curmale

Crema de brânză dulce:

500 g caju hidratat
200 ml suc de lămâie
250 g miere
400 ml ulei de cocos
70 g unt cacao

Topping de fructe de pădure:

150 g fructe de pădure
35 g tărâțe de psyllium pudră
150 g miere

Decor:

flori comestibile sau fructe de pădure

Înlocuitor pentru miere:

450 g gem de curmale

Util

  • Cele 250 g de miere din crema de brânză dulce se pot înlocui cu 300 g de gem de curmale, iar în toppingul de fructe de pădure, mierea poate fi înlocuită cu 150 g de gem de curmale. Rodia, cunoscută și sub denumirea de “fructul vieții” ocupă loc de cinste printre superalimente datorită conținutului foarte mare de antioxidanți esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier. Rodia are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât și a altor boli.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte, în vase diferite. Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Se pregătește blatul, astfel: Introducem în blender migdalele și curmalele și mixăm până ce compoziția devine o pastă lipicioasă.

    3

Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul degetelor sau a unei linguri.

    4

Se prepară crema de brânză dulce, astfel: Introducem în blender caju-ul, sucul de lămâie, mierea, uleiul de cocos și untul de cacao. Se amestecă până se transformă totul într-o pastă cremoasă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente din cremă.

    5

În inelul culinar, adăugăm peste blat, jumătate din compoziția cremei de brânză dulce.

    6

Adăugăm un strat de rodie

    7

Peste stratul de rodie adăugăm cealaltă jumătate din compoziția cremei de brânză

    8

Se prepară toppingul de fructe de pădure, astfel: se introduc în blender fructele de pădure, pudra de psyllium și mierea sau gemul de curmale și se blenduiesc până se transformă într-o pastă.

    9

Se toarnă toppingul de fructe de pădure peste stratul de cremă de brânză. Se lasă 15 minute la congelator și apoi se decorează.

    10

Decor: se folosesc flori comestibile sau fructe de pădure.


Vezi cum se face