Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mazărea: garnitură de legume verzi

Mazărea, cunoscută și sub numele de mazăre de grădină sau mazăre comestibilă, este un aliment consumat de oameni de mii de ani și aparține subfamiliei de plante Faboideae. 

Informații utile

Mazărea are următoarele proprietăți speciale 

Mazăre proaspătă în detaliu

Mazărea crește din plante anuale erbacee și este învelită în păstăi de mazăre. Acestea sunt păstăile cu frunze verzi care dau numele leguminoaselor. Boabele de mazăre se află în păstăi, una în spatele celeilalte, și sunt de culoare verde deschis spre verde închis. Interiorul acestora este, de asemenea, de culoare verde deschis spre alb și are o consistență moale.

Mazărea coaptă are un diametru de unu până la doi centimetri și cântărește câteva grame. Leguminoasele se folosesc pentru a produce alimente pentru oameni și ca hrană pentru animale. Atât consistența crocantă, cât și gustul ușor dulce și proaspăt, reprezintă caracteristici ale mazării coapte. Mazărea poate fi consumată crudă, fiartă, prăjită sau călită.


Proveniență

De unde provine mazărea?

Mazărea este un aliment care este cultivat în mod activ de către oameni de câteva mii de ani. Aceasta este originară din Asia Mică, de unde s-a răspândit treptat în Europa. În prezent, mazărea se cultivă aproape în întreaga lume și în aproape toate zonele climatice. 


Sezon

Când este sezonul mazării?

Sezonul mazării este din iunie până septembrie și, prin urmare, poate fi descrisă ca o legumă clasică de vară. Mazărea congelată este disponibilă pe tot parcursul anului. Mazărea este, de asemenea, o legumă populară pentru cultivarea în grădină.


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi mazărea și cum se depozitează aceasta?

Mazăre proaspătă în detaliu

Există multe moduri în care se poate utiliza mazărea. Cele mai frecvente utilizări sunt ca legumă pentru supă sau ca garnitură de legume pentru mâncăruri sărate. Mazărea poate fi folosită și pentru a prepara piure de mazăre sau chiftele prăjite. Mazărea proaspătă poate fi păstrată la frigider timp de câteva zile. Pe de altă parte, mazărea congelată sau uscată poate fi păstrată pentru mai mult timp.


Rețete

Ce puteți găti cu mazăre


Ingrediente

Ce conține mazărea

Mazărea are un conținut ridicat de fibre și, prin urmare, este benefică pentru digestie. În plus, aceasta conține numeroase substanțe vitale și minerale, ceea o face un aliment foarte sănătos și cu un conținut scăzut de calorii.

Valori nutritive
 

kcal: 81 kcal

Carbohidrați: 12,3 g

Proteine: 6,6 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 60 µg

Vitamina B1: 0,32 mg

Vitamina B2: 0,15 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 25 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 26 mg

Fier: 1,9 mg

Potasiu: 340 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 1 mg