Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Calendar Advent pentru copii: Instrucțiunile tale pas cu pas

Ce se află în spatele ușii? Pentru fete și băieți, calendarul Advent este un eveniment important în perioada Crăciunului. Află aici cum poți să bricolezi un calendar din pahare de hârtie împreună cu copiii tăi. În plus în acest articol: idei grozave de cadouri pe care să le pui în calendar!

Pe o creangă groasă prinsă de un perete alb atârnă un calendar Advent pictat, din pahare de hârtie în culorile roșu și alb.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

 • Pentru multe fete și băieți, calendarul Advent este indispensabil de Crăciun. Creează calendarul foarte simplu împreună cu cei mici.
 • Aici găsești instrucțiuni simple pas cu pas pentru un calendar din pahare de hârtie, pe care îl poți folosi la fiecare Crăciun.
 • Care sunt cele mai bune surprize pe care părinții le pot pune în calendar? Aici găsești cele mai bune idei. 
Entuziasm

Advent: O perioadă palpitantă pentru copii

În special copiii așteaptă cu nerăbdare Crăciunul. Cu fiecare zi ce trece, fetele și băieții sunt din ce în ce mai entuziasmați. Dar ce cadouri vor fi sub pomul de Crăciun în acest an? La lumina lumânărilor și cu mirosul acelor de brad, Adventul oferă multe momente de liniște pentru cei mici și cei mari. Ce poate fi mai frumos decât să coci cozonaci cu toată familia în zilele și săptămânile dinaintea Crăciunului, să spuneți povești sub brad și să bricolați? În loc de calendarul Advent cu ciocolată, de data aceasta îți poți face propriul calendar pentru Crăciun. Pentru părinți, este un mod drăguț de a îndulci acest moment emoționant cu mici surprize pentru copii. Astfel, este și mai interesant pentru copii să vadă ce se află în spatele ușii în fiecare zi: Poate o jucărie? Sau ceva special de mâncat? În acest articol vei găsi o idee excelentă DIY, pentru a realiza rapid un calendar. În plus, tot aici găsești idei minunate pentru a avea diversitate în ceea ce privește cadourile. 


Origine

De unde provine calendarul Advent?

De ce există un calendar Advent pentru perioada cuprinsă între 1 decembrie și Crăciun? Ideea originală a apărut în urmă cu aproximativ 150 de ani și are rădăcini creștine: Cu ușile deschise în fiecare zi, calendarul avea scopul de a pregăti Buna Vestire și nașterea lui Iisus Hristos. 24 de imagini diferite cu motive creștine și de Crăciun au fost vestitorii poveștii de Crăciun citite în biserică pe 24 decembrie. Până la apariția actualului calendar, au existat câteva variante anterioare. Pe atunci, de exemplu, se trasau 24 de linii cu cretă pe perete sau pe ușă, iar copiii puteau șterge câte o linie în fiecare zi până la Ajunul Crăciunului. O altă formă a calendarului Advent a fost așa-numita lumânare de Advent, care ardea în fiecare zi până la următorul marcaj. Astăzi, cele mai multe calendare Advent sunt formate din uși mici, pungi sau săculețe imprimate cu motive de Crăciun. În spatele lor se ascund imagini, zicale, dulciuri sau jucării surpriză. Multe familii bricolează împreună un astfel de calendar sau îl fac cadou.


Sfaturi pentru bricolaj

Creează un calendar Advent handmade: Cele mai bune sfaturi

Există posibilități nesfârșite de a concepe și de a completa cu mici cadouri un calendar Advent pentru copii. Felul în care arată calendarul personalizat depinde de persoana căreia i-l dăruiești. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când bricolezi. Calendarul ar trebui să aibă un aspect de Crăciun. De asemenea, asigură-te că nu este periculos. Folosește materiale fără colțuri sau margini ascuțite.

Se potrivesc:

 • Pahare mici de hârtie
 • Ouă de ciocolată 
 • Role de hârtie igienică
 • Săculețe de bumbac
 • Pungi de cadou sau pungi de hârtie handmade pentru sendviș
 • Doze fără margini ascuțite
 • Șosete

Poți atârna calendarele în camera copiilor sau într-un alt loc potrivit din casă. De exemplu, un astfel de loc este în apropierea mesei din bucătărie. Poți să faci un mic ritual din asta și să deschideți împreună o ușă a calendarului în fiecare zi după micul dejun. Posibilitățile de a crea un calendar Advent sunt nelimitate. Aici găsești o variantă foarte interesantă, pe care o poți face din pahare de hârtie.


Decorează pahare

Cum să faci un calendar Advent din pahare de hârtie

Este foarte ușor și practic să bricolezi un calendar Advent pentru copii din pahare de hârtie: Paharele oferă suficient spațiu de umplere și le poți personaliza în culorile dorite. Probabil că ai la dispoziție tot ce ai nevoie, dacă nu: Scoate lista de cumpărături și dă-i bătaie.

Ai nevoie de:

 • 24 de pahare de hârtie albe
 • Ustensile de bricolaj: Planșetă de tăiere, foarfecă, lipici
 • Hârtie creponată sau șervețele
 • Panglici de cadou sau sfoară de iută
 • Etichete de cadou pentru a eticheta ușile
 • Hârtie de cadouri

Opțional:

 • Bandă adezivă decorativă
 • Ștampile cu motive de Crăciun și tușieră
 • Umeraș sau băț, cum ar fi crengi de eucalipt sau de brad
 • Globuri și conuri de brad

Există multe moduri diferite de a decora paharele de hârtie. Iată trei idei care pot fi puse în aplicare rapid și ușor:

 • Ștampile: Copilului tău îi place să bricoleze cu ștampile? Poate că ai motive neutre sau chiar de Crăciun cu care poți decora paharele de hârtie pentru calendarul Advent. Mai poți: Să sculptezi o stea într-un cartof. Mai ai nevoie de câteva culori pentru pictură cu degetul și ești gata să ștampilezi! 
 • Bandă adezivă decorativă: Benzile adezive decorative sunt excelente pentru a crea un design individual pe pahare și pot fi combinate cu ideile de decorare menționate mai sus. Un motiv simplu pe care tu și copiii îl puteți lipi pe pahare: Taie banda în diferite lungimi și lipește-le în jurul paharului ca pe niște lumânări, desenează un fitil și o flacără cu un creion negru și portocaliu sau auriu și decorul este complet.
 • Hârtie de împachetat: Cel mai bun mod de a înveli un pahar cu hârtie de împachetat este următorul: Folosește ca șablon un pahar pe care l-ai tăiat la îmbinare. Apoi taie hârtia de împachetat (lasă o margine de aproximativ 0,5 până la 1 cm în jurul șablonului) și lipește-o cu grijă de pahar cu ajutorul unei role adezive. Pliază apoi hârtia suprapusă în jurul marginilor de sus și de jos și gata!

Instrucțiuni calendar DIY

Bricolează un calendar din pahare: Așa procedezi

 1. Mai întâi trebuie confecționate „ușile”. Ele sunt formate din pahare de hârtie pe care le poți decora individual împreună cu copiii tăi. Alegeți una dintre ideile din instrucțiunile anterioare sau amestecați mai multe variante pentru a realiza un calendar Advent deosebit de colorat. 
 2. Pentru a închide conținutul, paharele au închizători. Pentru a face acest lucru, taie hârtia creponată în pătrate. Apoi lipește-o pe fiecare pe marginea de sus a paharului, creând o deschidere în partea de sus care să arate ca un tunel. După aceea, lasă paharul să se usuce bine. După ce toate paharele sunt acoperite cu hârtie, le poți umple.
 3. Apoi leagă ușor paharele și decorează-le fie cu o etichetă de cadou și o fundă, fie scrie numărul calendarului Advent direct pe pahar.

La final, trebuie doar să tai hârtia rămasă în plus și calendarul tău este gata. Dacă îl deschizi cu grijă, poate fi reutilizat și Crăciunul viitor. În ceea ce privește amplasarea calendarului: Așază-l pe un pervaz sau fixează paharele pe o creangă sau pe un umeraș. Sfat: Ca alternativă, pune paharele în cutii. Decorează-le după cum dorești cu crengi de eucalipt sau de brad, globuri de Crăciun sau conuri de brad.

Pasul 1
Mâini care lipesc un pahar de hârtie albă cu hârtie de împachetat albă cu steluțe roșii
© Kaufland
Pasul 2
Mâini care lipesc hârtie roșie în interiorul unui pahar de hârtie.
© Kaufland
Pasul 3
După ce ai umplut paharul de hârtie, leagă o fundă de hârtia roșie.
© Kaufland

Umplere

Cu ce ar trebui să umpli calendarul Advent?

Un calendar Advent poate ascunde surprize minunate pentru fete și băieți, dacă îți lași creativitatea să zboare atunci când îl completezi cu cadouri. Printre cadourile clasice de Crăciun se numără, în mod evident, jucăriile mici și, bineînțeles, ciocolata. Pentru a evita un „șoc provocat de zahăr”, sunt suficiente cantități mici de ciocolată. Sfat: În loc de o tabletă de ciocolată, folosește bomboane sau praline învelite în celofan cu o fundă sau o bucată de sfoară. Dacă ciocolata este ambalată, conținutul nu se topește. Astfel, ciocolata nu trebuie consumată imediat, iar calendarul Advent nu se pătează. 

Dar există multe alte idei minunate pentru a umple calendarul. Dacă ești în căutarea unei diete echilibrate, asigură-te că alimentele sunt un amestec colorat și variat de ingrediente și gustări sănătoase. În plus, nu trebuie să fie întotdeauna mâncare. Ce poți ascunde în spatele ușilor pentru copiii tăi? Iată câteva sugestii:

 • Joc DIY: În loc de jucării, poți pune în calendar și un joc handmade, pentru care ai nevoie doar de hârtie și un pix. Creează un joc ȚOMAPAN pentru copii tăi, pe care să îl joace împreună sau cu întreaga familie. Pentru a fi mai distractiv, alege categorii neobișnuite, precum „animale de la zoo”, „tipuri de legume” sau „personaje din desene animate”; astfel, copiii vor avea o mulțime de idei. 
 • Imagini de colorat handmade: Desenează cu o cariocă neagră pe o hârtie albă un motiv de Crăciun sau unul care le place foarte mult copiilor tăi. Lasă vopseaua să se usuce bine și surprinde-ți copiii cu acest mic desen de colorat.
 • Dulciuri și mâncăruri din bucătărie:: Avantajul delicateselor dulci pe care le prepari singur: Tu decizi mărimea porțiilor și ce conțin acestea. De la biscuiți și bile de fructe, până la cake pops: Creativitatea ta nu are limite, trebuie doar să răsfoiești baza noastră de date cu rețete. Astfel încât calendarul de Advent să nu le ofere copiilor doar dulciuri, poți să prăjești migdale cu puțină sare și să le pui în punguțe în spatele ușii. Biscuiții de casă cu conținut ridicat de fibre, cu nuci, semințe de in sau de mac sunt, de asemenea, o idee bună.
 • Fructe proaspete sau uscate: Printre toate dulciurile, fructele sunt o alternativă plăcută în calendar. Pentru ca nimic să nu se blocheze sau să se ude, cel mai bine este să alegi mere mici sau chiar mandarine și clementine, pe care copiii le pot decoji și mânca. Încă o posibilitate: Alege inele de mere uscate sau curmale, smochine ori caise uscate.
 • Nuci: Când vine vorba de un conținut sănătos în calendarul Advent pentru copii, arahidele sunt o alegere bună. Au un aspect amuzant, iar copiilor le place să le scoată din coajă. Dar și nucile caju, migdalele, nucile sau alunele sunt o opțiune.

Calendar Advent cu cadouri handmade: Aici găsești rețete grozave!