Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Merele uscate: o gustare perfectă

Încă din trecut, uscarea a fost una din metodele preferate de conservare a fructelor care nu se puteau depozita pe termen lung, pentru a le păstra mai bine. Merele erau feliate și uscate pe sfori. Alături de conserve, aceasta era cea mai utilizată metodă de păstrare a merelor pe timpul iernii.

Informații utile

Merele uscate au următoarele proprietăți speciale 

Mere uscate, în detaliu

Mărul este un fruct versatil care, chiar și în stare uscată, reprezintă o bună sursă de energie, fibre și fier. Deși substanțele nutritive din mere se pierd prin uscare, conținutul de fibre alimentare, flavanoli și vitamine B face ca merele uscate să fie ideale pentru o dietă sănătoasă. De regulă, fructele uscate tratate cu sulf își păstrează mai bine culoarea decât cele netratate, care devin maronii. De altfel: pentru un kilogram de mere uscate, sunt necesare aproximativ zece kilograme de mere proaspete.


Proveniență

De unde provin merele uscate?

Merele provin din centrul și vestul Asiei. Conform istoricilor, merele sunt cunoscute în Kazahstan de foarte mult timp. Merele au ajuns în Italia pe Drumul Mătăsii, prin intermediul negustorilor. În jurul anului 100 î.Hr., fructul a ajuns și în nordul Europei, prin campaniile militare ale Imperiului Roman. Mărul era foarte apreciat de triburile germanice, acestea atribuindu-i proprietăți mistice. Mărul este menționat în numeroase legende și mituri. Era considerat un simbol al bunăstării, iubirii și fertilității. 


Sezon

Când este sezonul merelor uscate?

Merele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului. 

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 11.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite merele uscate și cum se depozitează?

Mere uscate, în detaliu

Merele uscate sunt ideale ca gustare între mese. Sunt apreciate de mulți, ușor de digerat și sănătoase. Merele uscate se pot folosi și în deserturi, cum ar fi checurile cu fructe. Se pot folosi și ca topping pentru preparate coapte și prăjituri. Fructele uscate au un conținut redus de apă, deci se recomandă consumul lor cu apă. Merele uscate se pot depozita fără probleme. În comerț se găsesc atât fructe tratate cu sulf, cât și netratate. Fructele tratate cu sulf au o durată de viață mai lungă.


Ingrediente

Ce conțin merele uscate

Mere uscate, în detaliu

Merele uscate conțin multe vitamine și oligoelemente importante pentru corp. De menționat sunt și potasiul, fosforul, magneziul și calciul. Un măr conține doar 60 de calorii. Merele uscate ajută la reducerea acidității din corp, deoarece conțin substanțe alcaline. Ajută la neutralizarea acidului stomacal în exces. În cazul unui mediu prea acid, absorbția substanțelor nutritive este îngreunată.

Valoare nutritivă
 

kcal: 255 kcal

Carbohidrați: 57 g

Proteine: 1,4 g

Grăsimi: 1,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 32 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 11 mg

Vitamina E: 1,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 31 mg

Fier: 1,2 mg

Potasiu: 622 mg

Magneziu: 32 mg

Sodiu: 10 mg