Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Curmalele: mici bombe de energie

Curmalele sunt fructele palmierului de curmale (Phoenix dactylifera) întâlnit în zonele subtropicale și în Golful Persic. Palmierul de curmale poate trăi până la 200 de ani și are nevoie de cinci până la șase ani pentru a produce primele fructe. Curmalele proaspete sunt cam la fel de mari ca prunele, pulpa este moale și delicioasă, iar sâmburele este tare și necomestibil. Deoarece curmalele nu sunt foarte rezistente, sunt disponibile de obicei uscate.

Informații utile

Curmalele au următoarele proprietăți speciale 

Curmale uscate, în detaliu

Curmalele uscate au un gust inconfundabil, sunt foarte dulci și conțin cantități ridicate de glucoză și fructoză. Sunt o gustare delicioasă, dar și mici bombe de energie. Curmalele uscate conțin multe vitamine și minerale și sunt bogate în fibre, foarte importante pentru o digestie sănătoasă.

Ce conțin curmalele

Din cauza acestui efect avut asupra sistemului digestiv, curmalele uscate sunt adăugate ca ingredient în laxativele naturale. Au un efect pozitiv asupra sistemului circulator, inimii și sistemului nervos. Fructele uscate sunt bogate în fier, înlătură oboseala și sunt bune pentru persoanele care suferă de anemie. O gustare foarte apreciată disponibilă numai iarna ar fi curmalele uscate umplute cu marțipan.


Proveniență

De unde provin curmalele?

Principalele regiuni de cultivare a curmalelor sunt Egipt, Arabia Saudită și Iran.


Sezon

Când este sezonul curmalelor?

Curmalele sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 11.12.2024 - 17.12.2024


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi curmalele și cum se depozitează?

Curmale uscate, în detaliu

Curmalele uscate sunt adevărate bombe de energie. Astfel, sunt o gustare ideală între mese. Se pot folosi în mâncăruri orientale sau sub formă de curmale învelite în bacon, în müsli sau în dulciuri sănătoase. Curmalele uscate se pot adăuga și în salate de fructe sau în müsli. Se pot folosi și ca ingredient în preparatele la cuptor. Curmalele uscate se pot adăuga și în checuri. 

Cum se depozitează curmalele

Curmalele uscate se pot depozita la temperatura camerei. Așa pot rezista și doi ani. Dacă curmalele uscate se depozitează în locuri cu umiditate ridicată, devin tari și aproape necomestibile. Trebuie depozitate în locuri uscate și răcoroase.


Rețete

La ce poți folosi curmalele


Ingrediente

Ce conțin curmalele

Curmale uscate, în detaliu

Curmalele uscate sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. De asemenea, conțin și antioxidanți și sunt benefice sănătății. Conținutul de zahăr este similar cu cel al smochinelor și stafidelor. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 277 kcal

Carbohidrați: 65,2 g

Proteine: 2 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 25 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,09 mg

Vitamina B6: 0,13 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 0,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 61 mg

Fier: 1,9 mg

Potasiu: 649 mg

Magneziu: 50 mg

Sodiu: 35 mg