Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cadouri pentru cel mai bun prieten – 6 idei simple

Nu contează ocazia: ar putea fi Crăciunul, o zi de naștere sau orice altă ocazie. Este întotdeauna plăcut să îți vezi cel mai bun prieten zâmbind. Cum poți face asta? Îți oferim șase idei creative.

Se poate vedea un pachet portocaliu, în care se află un eucalipt. Pe pachet se pot vedea două mâini.
© Yummy pic – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Oferă-i celui mai bun prieten o microaventură à la Alastair Humphreys și o amintire pe viață.
 • O altă idee de cadou creativ ar fi să îi oferi răsadul unei plante de apartament crescută de tine.
 • Amintește-i cât de important este să avem grijă de noi oferindu-i bile efervescente pentru baie făcute în casă. 
Microaventură

1. Surprinde-ți cel mai bun prieten cu o microaventură

Ai mai auzit de numele Alastair Humphreys? Dacă nu, acum este timpul. Autorul britanic a dezvoltat conceptul de microaventură. Nu trebuie să călătorești întotdeauna până în cealaltă parte a globului pentru a avea o aventură. Dimpotrivă, experiențele de neuitat fac parte din viața obișnuită, deoarece se petrec chiar în fața casei tale. Regulile jocului sunt simple: trebuie să organizezi activități care au loc în aer liber și durează cel mult 72 de ore. Trebuie să fie accesibile cu transportul în comun și, dacă se vor extinde pe mai multe zile, totul trebuie să rămână în același loc.

Perfect pentru a te relaxa și pentru a-i oferi un cadou de neuitat. Acum, avem nevoie de câteva informații din partea ta: există un loc în apropierea locuinței, pe care prietenul tău a vrut întotdeauna să îl viziteze? Marea, o pădure, un anumit cartier? Dacă nu, surprinde-l cu o idee unică. Sau poți începe fără un plan, pur și simplu, ia o monedă și arunc-o în aer la fiecare intersecție: cap = dreapta, pajură = stânga. Vezi unde ajungeți după 30 de minute. Dacă vă îmbrăcați gros, vă puteți bucura de astfel de aventuri și în zilele de iarnă. Pe cuvânt!


Călătorie culinară

2. Pleacă împreună cu cel mai bun prieten într-o călătorie culinară

Fie că ești începător, avansat sau profesionist, organizează un eveniment culinar pentru prietenul tău și porniți într-o călătorie „culinară” (poți găsi surse de inspirație aici: Taste Travelers). Este mai interesant să descoperiți rețete și gusturi noi împreună, nu pe cont propriu. Alege un motto pentru evenimentul culinar (de exemplu, numele bucătăriei unei anumite țări), caută rețete potrivite pentru antreu, fel principal și desert, cumpără toate ingredientele și decorează-ți casa în stilul specific evenimentului. Pentru o doză suplimentară de distracție și surpriză: acest cadou pentru cel mai bun prieten poate include și alte trei obiecte tipice țării alese. Va ghici prietenul tău unde veți călători?


Plante de apartament

3. Surprinde-ți prietenul cu plante de cameră crescute de tine

Fie că este vorba despre iederă, Monstera sau aloe vera: sondajele confirmă că plantele oferite cadou sunt apreciate de foarte multe persoane. Dacă prietenul tău nu apreciază plantele verzi de apartament, acum este momentul să îi arăți cum să le întrețină. Cum poți face asta? Desigur că poți cumpăra o plantă sau poți crește chiar tu un lăstar al unei plante de cameră pe care o aveai deja (dacă ai una) și o poți împacheta sub formă de cadou. Există mai multe metode de creștere a lăstarilor de plante verzi de apartament. În funcție de tipul plantei, poți chiar să tai un lăstar din planta mamă, să îl plantezi într-un sol bogat în nutrimente și să îl uzi frecvent. Este important ca planta să fie udată corespunzător cât timp încă nu are rădăcini. Dacă apar frunze noi în câteva săptămâni, planta este gata pentru a fi mutată într-un ghiveci mai mare, cu sol bogat în nutrimente. Adaugă și un mesaj drăguț pentru prietenul tău și sigur va aprecia această idee.


Bile efervescente pentru baie

4. Oferă-i prietenei tale bile efervescente pentru baie făcute chiar de tine, pentru un moment de relaxare

Când vine vorba de wellness, există multe feluri de a-ți surprinde prietena. Nu trebuie să îi oferi neapărat o zi completă la spa, cu masaj profesional. Chiar și lucrurile mici pot avea un efect puternic. De ziua ei sau de Crăciun, amintește-i prietenei tale cât de important este să te relaxezi și să ai grijă de tine. De exemplu, poți organiza o zi la spa acasă, în propria baie, cu bombe efervescente de baie făcute de tine, un exfoliant sau un gel de duș făcute în casă. În locul parfumurilor și coloranților sintetici, poți folosi formule cu ingrediente naturale, mai bine tolerate de piele și mai puțin dăunătoare mediului înconjurător. Prietena ta va fi încântată de aceste idei de cadouri. 

Cum să faci bile efervescente pentru baie

Lista de cumpărături pentru bile efervescente pentru baie:

 • 250 g de bicarbonat de sodiu
 • 125 g de acid citric
 • 60 g de amidon de porumb
 • Colorant alimentar, după caz
 • 60 g de ulei de cocos bio sau alt ulei
 • Ulei esențial 

Cum să faci bile efervescente pentru baie:

 1. Amestecă bicarbonatul de sodiu, acidul citric și amidonul într-un bol. Ai decis să adaugi culoare? Dacă ai decis să adaugi colorant, de exemplu, albastru, galben sau roșu, adaugă-l acum sub formă de colorant alimentar pudră.
 2. Apoi, topește uleiul de cocos pentru a-l aduce în starea lichidă. Toarnă-l într-un alt bol, împreună cu uleiul esențial. Amestecă aceste ingrediente.  
 3. Adaugă treptat ingredientele lichide peste cele uscate menționate la punctul 1. După ce sunt amestecate, consistența ar trebui să fie prăfoasă, asemănătoare nisipului ud.
 4. Modelează amestecul cu mâinile și formează bile mici. Alternativ, dacă dispui de ele, poți folosi forme specifice pentru modelarea bilelor.
 5. Acum, depozitează bilele la frigider timp de câteva ore; scoate-le apoi din forme, dacă ai folosit forme. 
 6. Permite apoi uscarea bilelor timp de câteva zile, pentru a le putea ambala. O idee: așază bombele efervescente de baie într-un săculeț sau o cutie de cadouri de mici dimensiuni și scrie numele prietenei tale, alături de câteva cuvinte. 

Cadouri foto

5. Sigur prietena ta se va bucura: momente imortalizate pentru totdeauna

Două femei văzute de la spate, cu păr lung și închis la culoare. Se îmbrățișează.
© loreanto – stock.adobe.com Imortalizează momentele de fericire alături de prietena ta și oferă-le apoi cadou. Sigur vor fi apreciate!

Indiferent că este Crăciunul, ziua ei de naștere sau o altă ocazie: fotografiile au fost și vor fi întotdeauna o amintire pe viață, deci cadourile foto vor fi întotdeauna apreciate. Cum procedezi: planifică o zi de activități cu prietena ta, de exemplu, la cumpărături, la dans sau o plimbare în natură.

Nu uita să imortalizezi toate momentele distractive de pe parcursul zilei cu un aparat foto. Apoi, decide în ce format vrei să-i dăruiești prietenei tale aceste poze (desigur, poți folosi și poze care au fost făcute în alte zile). Ar putea fi o cutie plină de amintiri, un colaj sau un calendar.  Există multe opțiuni de design! Dă frâu liber creativității și cadoul perfect va fi gata cât ai clipi! 


Flori uscate

6. Un cadou veșnic? Surprinde-ți cea mai bună prietenă cu flori nemuritoare

Cu siguranță, cea mai bună prietenă a ta va aprecia un buchet de flori. Dar, deoarece florile proaspete nu rezistă mai mult de câteva zile, îi poți oferi flori uscate. Le poți conserva chiar tu. Și într-o ramă de fotografie, decorate cu gust, vor arăta excelent. Pentru a presa florile (ideal flori mici, plate, cum ar fi panseluțele), ai nevoie doar de o carte mare și de hârtie absorbantă. 

Idei pentru uscarea, presarea și oferirea drept cadou a florilor uscate

 1. Așază florile în hârtie absorbantă, de exemplu, hârtie de ziar sau sugativă.
 2. Alege o carte foarte mare și pune florile în ea. Depoziteaz-o într-un loc uscat și cald.
 3. După o săptămână, schimbă hârtia. 
 4. După trei sau patru săptămâni, florile ar trebui să fie uscate și le poți scoate din carte.
 5. Verifică aspectul florilor când sunt ținute la lumină. Dacă sunt mult mai subțiri și translucide, le poți așeza într-o ramă de fotografii pe care o poți împacheta ulterior sub formă de cadou.