Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Decor de toamnă: 5 idei creative DIY

Toamna aduce culoare în viețile noastre. Când razele soarelui luminează frunzele copacilor colorate în galben, portocaliu și roșu, ieșim la plimbare în parc sau pădure. Este ocazia perfectă pentru a strânge câteva materiale pentru decorațiuni. Îți vom spune cât de ușor poți implementa câteva idei DIY cu care îți poți înfrumuseța casa.

Se pot vedea două mâini care fac o ghirlandă decorativă de toamnă. Fundal: albastru, tip batic. Există și alte frunze roșii și galbene, fructe de pădure roșii și o rolă de șnur.
© tilialucida – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Există multe opțiuni pentru decorul de toamnă.
  • Toamna ne oferă o multitudine de materiale ideale pentru crearea decorațiunilor de toamnă făcute manual.
  • De aici vei afla cum îți poți decora casa în mod simplu și elegant.
Materiale

Deviza: deschide ochii

Toamna, natura este plină de surprize. Copacii, arbuștii, dar și solul, sunt pline de materiale naturale pe care le putem folosi pentru decorațiuni. La următoarea plimbare, acordă atenție împrejurimilor, ia cu tine o sacoșă și adună frunze interesante, flori, crenguțe și castane. Nu uita de decorațiuni nici când gătești rețete de toamnă. Dacă faci o supă cremă de dovleac, golește în întregime dovleacul și păstrează-l, poate vei avea nevoie de el mai târziu! 


Posibilități

Decorațiunile de toamnă sunt mai interesante decât oamenii din castane

Nu trebuie să faci mereu doar oameni din castane: decorațiunile de toamnă sunt mult mai variate decât ai putea crede. Fie că decorezi pereții, comoda, balconul sau zona exterioară, există nenumărate posibilități de a-ți decora casa în spiritul toamnei. De la decorațiuni amuzante la cele elegante, putem găsi câte ceva pentru fiecare din noi. Avem chiar și idei decorative pentru ocazii speciale. Îți vom prezenta cinci sugestii neobișnuite. Să începem!


Leu auriu

Frunze aurii

Se pot vedea: o imagine încadrată cu ramă gri, fundal alb și o frunză de arțar pe o masă. Pe masă mai există: o pătură turcoaz, o lumânare albă aprinsă, un pahar turcoaz înalt, o vază cu flori uscate, trei frunze de arțar
Perfectă pentru decorarea unei comode, dar și pentru festivități: o frunză aurie înrămată.

De regulă, lucrurile mici au un impact puternic. O idee elegantă, pe care o poți realiza în cel mai scurt timp: frunze de toamnă ca decor. În acest sens, ai nevoie de o ramă mică de tablou cu capac de sticlă, spray auriu, lipici și o frunză de toamnă care ți-a atras atenția. Nu contează culoarea frunzei, ci doar forma acesteia, pentru că va fi colorată cu spray auriu. Imediat ce s-a uscat spray-ul, lipește frunza pe hârtie albă și înrămeaz-o. Această mică operă de artă poate decora orice comodă. Un sfat pentru toți fanii DIY: Frunza aurită înrămată ar putea fi o decorațiune perfectă pentru o nuntă de toamnă. 


Ghirlandă din frunze

Ghirlande decorative de toamnă

Se pot vedea două mâini care fac o ghirlandă decorativă de toamnă. Fundal: albastru, tip batic. Există și alte frunze roșii și galbene, fructe de pădure roșii și o rolă de șnur.
© tilialucida – stock.adobe.com Adu toamna acasă fără efort: o ghirlandă din frunze uscate pentru decorarea ferestrelor, a balconului sau a grădinii.

Vrei să creezi chiar tu decorațiuni frumoase de toamnă cu un minimum de efort? O ghirlandă decorativă de toamnă este o idee excelentă - ca decorațiuni, poți folosi frunze uscate! Alege un șnur din fibră naturală și leagă câte o frunză uscată din 10 în 10 cm. Dacă dorești să fie mai uniformă, poți folosi frunze de la aceeași specie de copac sau, dacă apreciezi diversitatea, poți folosi frunze diferite. Un sfat pentru balcon: ghirlanda decorativă de toamnă poate fi combinată cu o ghirlandă cu LED-uri. Alături de o pătură groasă și de o carte, va fi decorul perfect.


Leu din frunze

Lei cu coame din frunze

Se pot vedea: partea inferioară gri, structurată, pe care se află un leu cu coamă din frunze. Coama este formată din multe frunze colorate dispuse circular, deasupra cărora este așezat un carton alb pe care este desenată fața unui leu.
Dulce și decorativ: Un leu de toamnă cu coama din frunze colorate.

Pentru camera copiilor sau pentru decorarea exteriorului casei: o coroniță decorativă de toamnă ar putea fi chiar o coamă de leu făcută din frunze uscate în cele mai frumoase culori ale toamnei. Acest element decorativ este ideal pentru familii, deoarece creațiile manuale sunt foarte apreciate de cei mici. Ai nevoie de câteva frunze colorate, de hârtie cartonată albă sau galbenă, de o cariocă neagră și de lipici. Pentru capul leului, decupează un cerc cu diametrul de aproximativ 10 cm. Apoi, mai decupează două urechi cu lățimea de 1,5 cm și lungimea de 2 cm. Lipește urechile pe spatele capului leului, astfel încât acestea să fie vizibile din spatele capului. Acum mai are nevoie doar de câteva dungi. Cel mai important lucru: trebuie să fie distractiv - copiii pot desena ce pot și ce doresc! Acum a venit rândul coamei: încearcă să aranjezi frunzele sub forma unei coronițe și să le lipești una de alta. Diametrul ansamblului trebuie să fie de cel puțin 20 cm, deoarece coama trebuie să fie vizibilă. În cele din urmă, lipește capul leului în centrul coroniței de frunze și permite uscarea lipiciului timp de câteva ore. Acum, leul mai are nevoie doar de un teritoriu.


Vază dintr-un dovleac

Un dovleac plin cu flori de toamnă

Se pot vedea: Un dovleac mare, cu miezul îndepărtat, umplut cu un buchet de flori de toamnă și ramuri pe o suprafață gri, pe un fundal gri.
Arată bine în grădină sau în fața ușii de la intrare: Un buchet de toamnă cu o vază dintr-un dovleac.

Poți crea chiar și decorațiuni de toamnă cu dovleci, deoarece aceștia nu sunt buni doar la crearea lanternelor înspăimântătoare pentru Halloween. Ar putea fi și vaze rotunde perfecte. Ai nevoie de un dovleac Hokkaido mare, de flori și de polistiren pentru flori. Îndepărtează complet pulpa fructului și umple-l cu polistiren verde. Acum poți crea un buchet introducând florile în polistiren. Mai ales toamna, recomandăm folosirea florilor uscate. În acest fel, buchetul se va păstra mai multă vreme. 


Joc decorativ 

X și 0 cu castane

Se pot vedea: suprafață gri structurată, pe ea este așezat un carton alb cu o grilă de X și 0 desenată pe el. În jur sunt figurinele de joc din castane de două culori diferite.
Activitatea ideală pentru după-amiezile ploioase: X și 0 cu castane.

Nu numai că arată bine, dar parcă te și invită la joacă. Jocul X și 0 cu castane este ideal pentru zilele ploioase petrecute acasă. Ai nevoie doar de hârtie cartonată groasă de format DIN-A4, de orice culoare dorești, de o cariocă neagră, 10 castane și 2 vopseluri acrilice sau plastilină în 2 culori diferite. Desenează în format orizontal crucea dublă tipică pentru X și 0, cu mâna sau cu ajutorul unei rigle. În mijlocul hârtiei, desenează două linii verticale, paralele, cu lungimea de 18 cm și la o distanță de 6 cm una de cealaltă. Acum împarte liniile în treimi și marchează fiecare treime (deci la fiecare 6 cm) cu un punct. Pe aceste puncte, desenează 2 linii paralele, astfel încât să obții o cruce dublă. Liniile trebuie să aibă câte 6 cm lungime la stânga și dreapta celor patru puncte. Apoi, ia castanele și împarte-le în 2 grupe de câte 5. Fiecare grupă are o altă culoare pentru a le putea deosebi în timpul jocului. Pune castanele pe o suprafață de lucru, astfel încât să fie stabile. Colorează partea superioară. Le poți picta cu vopseluri acrilice sau poți lipi puțină plastilină pe ele. Gata! Pentru următoarea rundă de X și 0, vei avea nevoie doar de un partener și de atenție!

Vrei să creezi un decor de toamnă și să te distrezi în același timp? Îți oferim o sursă de inspirație!