Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cadoul pentru ziua mamei mele: cinci idei handmade inteligente

În fiecare an ne întrebăm: ce cadou îi vom oferi de ziua mamei? Cele mai bune idei vin din inimă. Îți vom oferi cinci idei de ziua mamei pe care le poți face sau prepara chiar tu în cel mai scurt timp.

O femeie cu un coc casual și o bluză albă stă aplecată pentru a vorbi cu fiul ei (de aproximativ 4-5 ani). Are gloss pe buze. Fiul râde și ține glossul în mână. Pe fundal, se poate vedea o fiică (aproximativ 6-8 ani).
© Jacob Lund – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Ziua mamei, sărbătorită anual, are o lungă istorie și a fost sărbătorită pentru prima dată în SUA.
 • Pentru a-ți face mama fericită, nu ai nevoie de cadouri scumpe. 
 • Chiar și cadourile handmade sunt foarte apreciate.
 • Dacă te tot întrebi „Ce cadou aș putea lua pentru ziua mamei mele?”, citește în continuare acest articol și descoperă cinci idei de cadou pe care le poți pune în aplicare rapid și ușor. 
Invenție

Idei pentru ziua mamei

Se poate vedea un băiețel care decorează o felicitare albă cu inimi roșii.
© lelechka – stock.adobe.com O idee pentru adulți, dar și pentru copii: o felicitare handmade pentru ziua mamei care se poate folosi și ca semn de carte.

Inimi, flori sau praline - de ziua mamei, sărbătorim mamele din întreaga lume. Înainte să apuci să o spui: nu, ziua mamei nu este o invenție a industriei florilor sau pralinelor. Cine a inventat această zi și când a fost sărbătorită pentru prima oară? Pe 9 mai 1907, activista americană pentru drepturile femeilor, Anna Jarvis, a distribuit flori mamelor prezente într-o biserică. Scopul acestei acțiuni a fost de comemorare a amintirii propriei sale mame și de a crea o sărbătoare doar pentru mame. Șapte ani mai târziu, președintele american Woodrow Wilson a declarat a doua duminică din mai sărbătoare națională - astfel, a devenit o tradiție să se acorde mamelor un cadou cu ocazia acelei zile. 


Semn de carte

1. Semn de carte handmade

O idee pentru toate mamele cărora le face plăcere să citească: un semn de carte handmade. Cu ajutorul instrucțiunilor noastre pas cu pas, vei face un semn de carte superb. Semnul de carte este gata foarte repede și se poate face chiar și de către copiii mici. Sfat: Dacă îi cunoști gusturile. îi poți oferi cadou și o carte alături de semn.

Semn de carte handmade - instrucțiuni:

Ai nevoie de: 

 • o bucată de hârtie colorată, la alegere (de exemplu, hârtie de împachetat)
 • două bucăți de carton sau de hârtie mai groasă
 • un șnur subțire sau o panglică de cadou 
 • folie adezivă transparentă 
 • creion 
 • foarfece și lipici (de preferat, lipici sub formă de spray)  

Pas cu pas:

 1. Creează un șablon de 5 x 15 cm dintr-o bucată de carton.
 2. Transferă șablonul din carton pe spatele hârtiei de cadou cu un pix. 
 3. Transferă șablonul și pe o altă bucată de carton pe care o vei decupa ulterior.
 4. Lipește hârtia de carton decupată de șablonul din carton. 

Pentru a te asigura că semnul de carte nu se va deteriora rapid, poți lipi folie adezivă transparentă peste el, pe care o vei decupa apoi la dimensiunile corecte. Dacă dorești, poți pune și o etichetă pe semnul de carte, de exemplu, „pentru cea mai bună mamă”.


Săpun sub formă de inimă

2. Săpun sub formă de inimă

Un alt cadou frumos este săpunul de casă. Și pentru acesta ai nevoie de puține ingrediente. Dacă respecți instrucțiunile noastre, vei crea săpunuri în formă de inimă în cel mai scurt timp.

Săpun sub formă de inimă handmade - instrucțiuni:

Ai nevoie de: 

 • forme pentru prăjituri sau pentru cuburi de gheață în formă de inimă 
 • 250 de grame de săpun brut 
 • petale de trandafir uscate 
 • ulei de trandafir natural 
 • hârtie de împachetat sau un borcan 
 • panglică pentru cadouri  

Pas cu pas:

 1. taie săpunul brut în bucăți mici
 2. Încălzește-le la microunde în reprize de câteva secunde sau pe aragaz, într-o baie de apă. 
 3. Când săpunul este lichid, adaugă aproximativ cinci picături de ulei de trandafir. 
 4. Pune petalele de trandafir în forme și strivește-le. 
 5. Toarnă săpunul lichid în forme și mai adaugă câteva petale de trandafiri. 
 6. Permite uscarea săpunului timp de aproximativ trei ore. 
 7. Ambalează inimile din săpun în hârtie de împachetat sau pune-le într-un borcan și leagă gura acestuia cu o panglică de cadou. 

Fotografii

3. O fotografie cu tine

Mamele vor să fie implicate în viețile copiilor lor și se bucură foarte mult când experiențele lor împreună sunt imortalizate în fotografii. Uită-te la fotografiile din ultimele câteva luni și selectează-le pe cele mai drăguțe. Poate ai și o poză alături de mama ta? Alege o ramă frumoasă pentru fotografie, pentru a avea și o decorațiune frumoasă, nu numai o amintire.


Timp

4. Timp împreună

Poate părea un clișeu, dar cel mai frumos cadou pentru o mamă este timpul petrecut împreună cu copiii ei. Nu trebuie să fie vorba despre o călătorie în străinătate scumpă și greu de planificat. Chiar și activitățile mai scurte sunt apreciate și vă vor rămâne amintire pentru mulți ani. Gândește-te la ce îi face plăcere mamei tale și invit-o la un mic dejun în oraș sau la o cină elegantă, la o plimbare cu bicicleta sau într-o mică excursie. Organizează o seară de film doar pentru voi, explorați o zonă nouă, mergeți la teatru sau la cinema, sau surprinde-o cu un curs creativ la care puteți participa împreună.


Coacere

5. Cadouri de ronțăit

Oricine apreciază un mic cadou din când în când, inclusiv mamele. Prăjiturile sunt o idee excelentă și sunt întotdeauna apreciate. Desigur, prăjiturile sub formă de inimă sunt foarte populare de ziua mamei, dar nu trebuie să fie mereu vorba despre un tort sau o prăjitură. Există loc pentru mai multe idei creative! Cele mai bune rețete sunt cele preferate de mama ta. Poate preferă o prăjitură împletită cu nuci sau fursecurile. Ai în vedere gustările preferate ale mamei tale și surprinde-o. Avem o idee și pentru cei care nu apreciază gătitul, dar ale căror mame da - un amestec de aluat cu praf de copt pentru prăjituri. Pentru că sigur ți se va face poftă de ceva dulce odată și odată, iar acest cadou este soluția ideală. Aspectul vizual este foarte important, așa că alege ingrediente de diferite culori și texturi.