Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Băutură pe bază de cacao: băutură dulce amestecată cu lapte

Nu numai copiii, ci și adulții apelează cu drag la băuturile amestecate cu lapte, cum ar fi băutura pe bază de cacao, atunci când sunt pe drum și au chef de ceva dulce. Băutura pe bază de cacao se comercializează gata preparată, însă poate fi pregătită și acasă.

Informații utile

Băutura pe bază de cacao are următoarele proprietăți speciale

Băutură proaspătă pe bază de cacao în detaliu

Băutura pe bază de cacao se mai numește și băutură cu ciocolată sau băutură cu cacao. În funcție de produs, compoziția de cacao, lapte, apă și condimente variază. Și, de aceea, în funcție de produs, avem alte valori nutritive.


Proveniență

De unde provine băutura pe bază de cacao?

Baza băuturii cu cacao este reprezentată de boabele de cacao, cunoscute și de aztecii din America Centrală. Există documente conform cărora boabele de cacao erau utilizate deja cu 2000 de ani în urmă, însă, ce-i drept, nu sub formă de băutură cu cacao. Inițial, s-a folosit pulpa fructului de cacao, pentru a obține o băutură alcoolică. Arborele de cacao a provenit inițial din regiunea Amazonului, unde exista clima caldă și umedă de care acesta are nevoie.


Sezon

Când este sezonul băuturii pe bază de cacao?

Cacaua este un produs disponibil pe tot parcursul anului. Boabele de cacao cresc într-o păstaie lungă, numită de botanistul Carl von Linné hrana zeilor (Theobroma cacao). Arborele de cacao veșnic verde înflorește, în circumstanțe ideale, tot anul și are fructe tot anul. Fructele de cacao lungi de 30 cm, având o greutate de 500 grame, în funcție de soi, conțin aproximativ 25-50 semințe, așa-numitele boabe de cacao. Pe plantații, recolta are loc de 2 ori pe an.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită băutura pe bază de cacao și cum se depozitează aceasta?

Băutură proaspătă pe bază de cacao în detaliu

Băutura pe bază de cacao poate fi băută atât și caldă, cât și rece. În funcție de preferințele personale, în băutură se poate adăuga scorțișoară, cardamom sau ghimbir. În cazul în care ambalajul este nedesfăcut, băutura pe bază de cacao poate fi păstrată conform termenului de valabilitate de pe aceasta. Băutura pe bază de cacao, dacă este gata preparată într-o sticlă, trebuie păstrată în frigider după deschidere. Acolo rezistă câteva zile.


Rețete

La ce poți folosi băutura pe bază de cacao


Ingrediente

Ce conține băutura pe bază de cacao

Băutura cu ciocolată din lapte degresat are 52 kilocalorii, 9 grame de carbohidrați, 3,5 grame de proteine și 0,3 grame de grăsime. Este bogată în minerale, de exemplu, 120 miligrame de calciu, magneziu, potasiu, sodiu și fosfor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 52 kcal

Carbohidrați: 8,9 g

Proteine: 3,5 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 120 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 170 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 50 mg