Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Butterkäse: o brânză semimoale

Butterkäse se obține din lapte de vacă, are o culoare de un galben deschis, este aproape fără găuri sau are găuri foarte fine. Întinsă pe pâine, este un mic dejun îndrăgit. Are un conținut ridicat de calciu și este bogată în proteine, vitamine și alte minerale.

Informații utile

Butterkäse are următoarele proprietăți speciale

Brânză Butterkäse proaspătă în detaliu

Există Butterkäse cu diferite conținuturi de grăsime:
 

  • Grad de grăsime integrală (minimum 45% grăsime în masa uscată)
  • Grad de smântână (minimum 50% grăsime în masa uscată)
  • Grad de smântână dublă (minimum 60% grăsime în masa uscată)


Cu cât este mai grasă, cu atât este mai cremoasă. Contrar numelui său, la producere, nu se adaugă unt. Numele de „Butterkäse” (brânză de unt) vine mai degrabă de la gustul delicat și cremos, topindu-se în gură și lăsând o senzație moale.


Proveniență

De unde provine Butterkäse?

Butterkäse provine din Germania și a fost produsă probabil la începutul secolului XX. Se spune că se bazează pe brânza Butterkäse italiană „Bel Paese” cu proveniență geografică protejată. Butterkäse se bucură și în Danemarca de o popularitate mare și acolo se găsește sub denumirea „Esrom”. Deoarece este vorba de o brânză cu maturare scurtă, poate fi consumată după doar 3 săptămâni de depozitare.


Sezon

Când este sezonul brânzei Butterkäse?

Butterkäse este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Butterkäse și cum se depozitează aceasta?

Brânză Butterkäse proaspătă în detaliu

Deoarece Butterkäse este o brânză semimoale, este ideală ca garnitură pentru pâine. Datorită gustului său delicat, este oferită în diferite variante, de la Butterkäse cu chimen până la Butterkäse cu ierburi aromatice. Așa atrage toți gurmanzii de brânzeturi și este consumată cu drag și sub formă de cuburi de brânză. Datorită proprietăților sale de topire, este utilizată des și pentru gratinare. Nu se topește atât de tare ca Mozzarella și textura sa cremoasă asigură un sufleu suculent.

Cum se depozitează Butterkäse

Deoarece Butterkäse este o brânză relativ tânără, nu se poate păstra la fel de mult ca brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul. La fel ca celelalte tipuri de brânză, și Butterkäse trebuie depozitată mai degrabă în frigider la rece și întuneric. În mod optim, se depozitează în compartimentul pentru legume, la o temperatură între 4 și 8 grade Celsius. Brânza feliată nu rezistă la fel de mult ca Butterkäse în calup. Ca brânza să nu fie expusă la prea multă umiditate, se recomandă învelirea sa în folie alimentară sau în hârtia furnizată de la raionul de brânzeturi.


Rețete

La ce poți folosi Butterkäse


Ingrediente

Ce conține Butterkäse

De regulă, Butterkäse conține mai puțin de 0,5 grame lactoză per 100 grame de brânză și este ușor digerabilă. Deși Butterkäse 60% este foarte populară datorită gustului său smântânos, din cauza conținutului de grăsime, trebuie consumată cu măsură. Brânza este la fel valoroasă precum laptele din care se face.

Valoare nutritivă
 

kcal: 244 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 26,3 g

Grăsimi: 15,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 170 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 800 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 40 mg

Sodiu: 800 mg