Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Leerdammer: gust delicat, cu ușoară aromă de nuci

Leerdammer este o brânză olandeză, produsă din lapte pasteurizat de vacă. Leerdammer se produce sub formă de roată mare, rotundă, și are, de obicei, o culoare galben-aurie. 

Informații utile

Leerdammer are următoarele proprietăți speciale

Brânză Leerdammer proaspătă în detaliu

Leerdammer constă, în principiu, din lapte. Alte adaosuri sunt sarea, bacteriile lactice și cheagul vegetarian. Coaja este portocalie, iar pasta elastică. Brânza are găuri mari și un gust delicat, cu o notă ușoară de nuci. Brânza Leerdammer este foarte bogată în proteine. 100 grame de brânză conțin 27 grame de proteine. Atât carbohidrații, cât și zahărul, sunt prezenți doar în cantități mici. Leerdammer are o aromă de nuci și o consistență elastică.


Proveniență

De unde provine Leerdammer?

Leerdammer este o brânză semitare, care este produsă în Olanda din anul 1978. Denumirea „Leerdammer” este în același timp numele de marcă al brânzei. Leerdammer se produce într-o fabrică din Schoonrewoerd, care a aparținut pe vremuri de localitatea Leerdam. Această legătură explică și numele său.


Sezon

Când este sezonul brânzei Leerdammer?

Leerdammer este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Leerdammer și cum se depozitează aceasta?

Brânză Leerdammer proaspătă în detaliu

Brânza Leerdammer poate fi întinsă pe pâine sau folosită ca aperitive cu brânzeturi, în combinație cu struguri sau cârnăciori. Merge foarte bine și la o salată proaspătă și este bună sub formă gratinată.

Cum se depozitează Leerdammer

Dacă brânza Leerdammer este cumpărată de la raionul de brânzeturi, trebuie lăsată în hârtia de împachetat corespunzătoare. Se recomandă, în principiu, o depozitare în frigider, compartimentul pentru legume fiind cea mai bună alegere. Astfel depozitată, bucata de brânză poate fi păstrată aproximativ o săptămână. Brânza tăiată felii rezistă câteva zile.

În forma ambalată, termenul de valabilitate este indicat pe ambalaj. Însă brânza rezistă mai mult dacă este scoasă din ambalaj și așezată într-o cutie cu capac cu găuri. Important este ca brânza să nu fie ambalată complet etanșă la aer. Înainte de consum, brânza ar trebui scoasă cu jumătate de oră înainte din frigider și lăsată la temperatura încăperii.


Ingrediente

Ce conține Leerdammer

Brânza Leerdammer clasică are un conținut relativ mare de grăsimi. Însă există și variante slabe, precum ca Leerdammer Léger. Acest sortiment este potrivit pentru o alimentație sănătoasă conștientă. Conținutul ridicat de proteine al brânzei asigură un sentiment de sațietate de durată. Pe lângă aceasta, procentul redus de carbohidrați sprijină o alimentație săracă în carbohidrați. Și conținutul mic de zahăr este un aspect de apreciat. Brânza cu un conținut ridicat de grăsimi trebuie consumată cu măsură. În principiu, în cadrul unei alimentații echilibrate și diversificate,produsele lactate, cum ar fi brânza, nu trebuie să lipsească, în special calciul conținut fiind important pentru oase și dinți.

Valoare nutritivă
 

kcal: 352 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 25,9 g

Grăsimi: 27,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 300 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 750 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 40 mg

Sodiu: 600 mg