Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânză topită: inalterabilă și variată

Brânza topită există în diferite variante: rafinată cu verdețuri, amestecată și condimentată diferit. Față de multe alte tipuri de brânză, are un termen de valabilitate foarte lung.

Informații utile

Brânza topită are următoarele proprietăți speciale

Brânza topită face parte din alimentele cu termen de valabilitate foarte lung. Prin urmare, poate fi depozitată timp mai îndelungat înainte de consum. Pe lângă aceasta, nu trebuie răcită neapărat (cu excepția cazului în care pe ambalaj este indicat corespunzător acest lucru). Brânza topită variază în conținut de grăsime și consistență. Se poate consuma ca atare direct cu pâine sau se poate utiliza pentru îmbogățirea diferitelor feluri de mâncare. Brânza topită a fost inventată în Elveția.


Proveniență

De unde provine brânza topită?

Brânză topită proaspătă în detaliu

Brânza topită este un tip special de brânză, care își are originea la începutul secolului al XX-lea. Deoarece, pe vremea aceea, se căuta un mod de a face brânza mai durabilă, printre altele, pentru a o putea exporta și în alte țări mai calde și mai îndepărtate, și pentru că se știa deja de mult că sarea ajută la conservarea alimentelor, elvețianul Walter Gerber a transferat acest procedeu asupra brânzei și, în anul 1911, a făcut prima brânză topită a tuturor timpurilor.

Prin topirea brânzeiEmmentaler cu sărurile acidului citric, s-a creat un produs finit durabil și delicios, brânza topită. În Statele Unite ale Americii, doar după câțiva ani, s-a prelucrat pentru prima dată Cheddarîn brânză topită. Așa a început povestea și azi putem savura cele mai felurite variante.


Sezon

Când este sezonul brânzei topite?

Brânza topită este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza topită și cum se depozitează aceasta?

Brânză topită proaspătă în detaliu

Brânza topită este utilizată în diferite feluri de mâncare. Este foarte populară ca și strat superior la coacerea sufleurilor. În mâncărurile cu cartofi și paste se folosește cel mai mult brânza topită. Este la fel de avantajoasă și pentru spaghete bolognese sau pentru spaetzle cu brânză. Și sarmalele pot fi gratinate cu ea. Brânza topită caldă este absolut delicioasă și pe pâine sau, de exemplu, pe un covrig. În funcție de termenul de valabilitate, brânza topită poate fi păstrată în frigider mai multe săptămâni. După deschidere, se recomandă însă consumarea acesteia în câteva zile.


Ingrediente

Ce conține brânza topită

În cadrul unei alimentații sănătoase și echilibrate, brânza topită poate fi utilizată ca pastă tartinabilă sau pentru gratinare. Brânza furnizează numeroase substanțe nutritive, precum și vitamine.

Valoare nutritivă
 

kcal: 188 kcal

Carbohidrați: 7,5 g

Proteine: 17 g

Grăsimi: 10 g

Vitamine

 

Vitamina A: 110 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,38 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 600 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 200 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 1200 mg