Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tilsiter: Specialitate din Thurgau

Tilsiter este o brânză semitare, produsă din lapte de vacă și care conține 30-60% grăsime. Tilsiter se poate obține atât din lapte crud, cât și din lapte pasteurizat. Varianta cu o aromă mai bogată este cea obținută din lapte crud. Brânza este produsă și sub formă de calup.

Informații utile

Tilsiter are următoarele proprietăți speciale

Brânză Tilsiter proaspătă în detaliu

Tilsiter se poate recunoaște după crusta subțire, maronie, care este îmbibată în faza de maturare de 6 luni cu apă sărată și culturi lactice selecționate. Pasta are culoarea galben deschis și este foarte elastică. Formează multe găuri și crăpături. Savoarea brânzei Tilsiter variază de la delicată până la puternică și foarte picantă. Tilsiter este produsă din 1893 în Thurgau - în mod tradițional sub formă de roată, însă există și sub formă de calup.


Proveniență

De unde provine Tilsiter?

Tilsiter și-a primit numele după orașul est-prusac de odinioară, Tilsit. În secolul al XVIII-lea au imigrat aici menoniții, care produceau brânză, ce purta în acele vremuri numele de „brânză menonită”. Într-o fabrică de brânzeturi din Tilsit s-a produs o brânză moale, ce seamănă cu Limburger: aceasta este Tilsiter. Pe lângă regiunea de proveniență menționată, există și Tilsiter de origine elvețiană.


Sezon

Când este sezonul brânzei Tilsiter?

Tilsiter este un produs disponibil pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Tilsiter și cum se depozitează aceasta?

Brânză Tilsiter proaspătă în detaliu

Tilsiter este foarte apreciată întinsă pe pâine. Având în vedere gustul său delicat, este adecvată însă și ca adaos de brânză în salate. Cu proprietățile sale de topire bune, se potrivește și ca strat superior pentru sufleuri. Cel mai frecvent, se utilizează o folie de plastic drept coajă pentru Tilsiter. Aceasta nu este comestibilă și trebuie tăiată înainte de consum. În stare vidată, Tilsiter se poate păstra chiar și câteva luni. În stare rece, ideal sub un clopot pentru brânzeturi, Tilsiter rămâne foarte mult timp proaspătă.


Ingrediente

Ce conține Tilsiter

Cu gustul său delicat-aromat, Tilsiter este bogată în calciu, magneziu, vitaminele A, B12, B3, B5, D, E și K. Ca toate brânzeturile semitari din lapte de vacă, conține, suplimentar, mulți acizi grași nesaturați sănătoși, precum acidul gras Omega 3.

Valoare nutritivă
 

kcal: 270 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 28,7 g

Grăsimi: 17,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 74 µg

Vitamina B1: 0,07 mg

Vitamina B2: 0,4 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 910 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 69 mg

Magneziu: 36 mg

Sodiu: 584 mg