Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Harzer: miros puternic, gust savuros

Brânza Harzer este o provocare pentru multe papile gustative. Cui îi place, știe să o aprecieze. Nu numai pentru că este săracă în grăsimi, ci și pentru că brânza Harzer este plină de proteine.

Informații utile

Harzer are următoarele proprietăți speciale

Brânză Harzer proaspătă în detaliu

Brânza Harzer este un produs lactat fermentat și se obține din lapte degresat. Laptele smântânit necesar pentru producție este amestecat cu bacterii lactice. În urma acestei proceduri se obține brânza, care este scursă, condimentată cu sare și modelată în roți mici.

Uneori pe lângă sare se pune și chimen. Apoi brânza Harzer este unsă cu microorganisme, ca să se poată matura în tihnă câteva săptămâni. Mirosul său caracteristic este foarte aromat, unii îl consideră de-a dreptul tare. Consistența acestei brânze este în primul rând foarte sfărâmicioasă, are culoarea albă și un miez tare. Cu cât se maturează mai mult, cu atât mai moale și galbenă devine. Atât procesul de maturare cât și gustul brânzei este controlat prin conținutul de sare.


Proveniență

De unde provine Harzer?

Brânza Harzer, după cum sugerează și numele, este originară din Harz și este cunoscută și sub denumirea de Harzer Roller. Brânza este produsă însă de mai mulți ani și în alte regiuni din Germania, printre altele în Silezia, Hessa și Westfalia. Și acolo este produsă sub numele de brânză Harzer. Numele nu este protejat.


Sezon

Când este sezonul Harzer?

Harzer este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Harzer și cum se depozitează aceasta?

Brânză Harzer proaspătă în detaliu

Mulți mănâncă brânza Harzer pe pâine sau ca atare. Este ingredientul multor mâncăruri tipice, mai ales al platourilor cu mezeluri și brânzeturi din Harz. Acolo brânza Harzer este servită cu untură și castraveți murați.

Cum se depozitează brânza Harzer

Din cauza bacteriilor lactice brânza trebuie depozitată în frigider. După deschidere se poate păstra cam zece zile. Cine o preferă nematurată, o poate mânca cu două săptămâni până la o săptămână și jumătate înainte de expirarea termenului de valabilitate. Cine o preferă maturată, o deschide cu trei până la două zile înainte de termenul de valabilitate. După expirarea termenului nu mai trebuie consumată. Pentru a evita răspândirea mirosului intens asupra celorlalte alimente, brânza Harzer trebuie păstrată într-o cutie închisă.


Ingrediente

Ce conține Harzer

Brânza Harzer abia conține grăsime, iar procentul mare de proteine o face ideală pentru o gustare înainte sau după sport, sau între două mese. Este perfectă pentru o dietă low-carb, deoarece această brânză din lapte acru nu conține carbohidrați. Pe deasupra conține și vitamine importante pentru organism. Conține printre altele calciu pentru oase, potasiu pentru inimă și vitamina B12, precum și acid folic pentru crearea sângelui și diviziunea celulară.

Valoare nutritivă
 

kcal: 126 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 30 g

Grăsimi: 0,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 10 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,03 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 125 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 15 mg

Sodiu: 1520 mg