Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Hobelkäse: Specialitate din Alpii Bernezi

Hobelkäse este un sortiment de brânză tare, care este procesată în felii subțiri, cu ajutorul unui feliator pentru brânzeturi. Are un gust bogat, savuros, fiind utilizată în multe rețete.

Informații utile

Hobelkäse are următoarele proprietăți speciale

Brânză Hobelkäse proaspătă în detaliu

Una dintre caracteristicile tipice ale brânzei Hobelkäse, care este o brânză din Alpii Bernezi, este depozitarea într-o pivniță dedicată brânzeturilor, timp de cel puțin 2 ani. Producția de Hobelkäse are loc exclusiv în Alpii Bernezi. Hobelkäse conține nutrienți valoroși. Aici este vorba despre acizi grași polinesaturați.

Așa se face Hobelkäse

Mai întâi, Hobelkäse se maturează în Alpi. În continuarea procesului, este depozitată în pivnița producătorului sau a fabricii de lapte. Timpul de maturare necesită între 6 și 18 luni, apoi este gata de consum. Procesarea ulterioară a Hobelkäse are loc numai la brânzeturile alpine, care îndeplinesc cel mai înalt grad de calitate. A doua perioadă de maturare durează 1 an la o climă uscată. S-a renunțat la spălarea roților de brânză.


Proveniență

De unde provine Hobelkäse?

Brânza Hobelkäse provine din Alpii Bernezi din Elveția. Aparține categoriei de brânzeturi tari. Denumirea Hobelkäse oglindește modul de tăiere al brânzei, respectiv în felii subțiri, cu ajutorul unui feliator. Prin această feliere, se obține un gust special, de unde provine și numele. Sortimentele cunoscute de Hobelkäse sunt Berner Hobelkäse și Walliser Raclette Hobelkäse.


Sezon

Când este sezonul brânzei Hobelkäse?

Hobelkäse este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită Hobelkäse și cum se depozitează aceasta?

Brânză Hobelkäse proaspătă în detaliu

Hobelkäse este utilizată în primul rând ca brânză feliată. Însă, pentru că pasta brânzei este prea casantă pentru a fi tăiată, se rindeluiește, de obicei, în felii subțiri. La fel de bine poate fi și rulată sau ruptă în bucățele. Este servită adesea ca garnitură la petreceri. Se mai poate topi și se poate servi la o mâncare raclette, pe pâine prăjită ca Toast Hawaii sau pe un sandviș cu ton. Hobelkäse trebuie ținută la frigider.Ingrediente

Ce conține Hobelkäse

Datorită procentului mare de acizi grași Omega 3, Hobelkäse are un efect pozitiv asupra inimii și asupra sistemului circulator. În afară de acestea, brânza alpină mai conține substanțe vitale importante pentru sănătate, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, calciu, fosfor, potasiu, magneziu și sodiu. Procentul de sodiu este demn de menționat. Doar 30 grame de Hobelkäse sunt suficiente pentru a acoperi 50% din necesarul zilnic al unui adult.

Valoare nutritivă
 

kcal: 474 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 33 g

Grăsimi: 38 g

Vitamine

 

Vitamina A: 420 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,5 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 1200 mg

Fier: 0,6 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 44 mg

Sodiu: 1000 mg