Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza topită felii: o brânză delicată ce se topește

„Brânza topită felii” este o brânză topită cu diferite arome. Adecvată în special pentru gratinare, poate fi savurată însă și ca atare.

Informații utile

Brânza topită felii are următoarele proprietăți speciale

Brânză topită felii proaspătă în detaliu

Brânza topită felii este un tip de brânză topită solidă, vândută sub formă de felii. Ingredientele sale sunt brânza, sare de topire, sare, apă, arome, coloranți și, în funcție de sortiment, lapte, zer și condimente sau ierburi aromatice. Brânza topită felii are culoarea galben deschis până la închis și un gust ușor până la dulceag. Sunt disponibile diferite arome și, în acest scop, se adaugă, de exemplu, aromă de afumat, șuncă, chili sau verdețuri. Pentru producerea brânzei topite felii, se amestecă diferite soiuri de brânză. La brânza topită felii de soi pur, de exemplu, Cheddar, se folosește un singur tip de brânză.


Proveniență

De unde provine brânza topită felii?

Brânza topită a fost dezvoltată inițial prin anul 1911 în Elveția, pentru a face brânza insensibilă la temperatură și pentru a permite exportul în țările calde. Brânza topită este produsă industrial din brânză rasă, fiind adăugate săruri de topire. Sărurile de topire sunt, printre altele, sărurile acidului fosforic, ale acidului lactic și a acidului citric. Brânza este amestecată cu sărurile de topire, apoi este încălzită. Prin reacția proteinei cu sărurile de topire, proteina se umflă și absoarbe apă. Astfel, brânza topită își obține consistența sa specifică. Masa de brânză este apoi presată în forme și răcită.


Sezon

Când este sezonul brânzei topite felii?

Brânza topită felii este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza topită felii și cum se depozitează aceasta?

Brânză topită felii proaspătă în detaliu

Brânza topită felii poate fi pregătită și savurată în diferite moduri. Rece, întinsă pe pâine, sau ca atare. Datorită proprietăților sale bune de topire, caldă este numai bună pentru gratinarea și învelirea alimentelor. Aceasta reușește să rafineze mâncărurile și sosurile. Copiilor le place brânza topită felii pentru gustul său delicat.

Cum se depozitează brânza topită felii

Brânza topită felii este ambalată felie cu felie în plastic și trebuie depozitată într-un loc răcoros și întunecat, nu neapărat în frigider. Datorită procesării, poate fi păstrată mai mult timp. După deschiderea ambalajului, brânza topită felii trebuie ținută la frigider și consumată rapid, exact ca celelalte produse lactate.


Ingrediente

Ce conține brânza topită felii

Brânza topită felii are un conținut de grăsime de 10 grame per 100 grame, din care 6 grame per 100 grame sunt acizi grași nesaturați. Procentul de sare este mare, în comparație cu alte alimente, aproximativ 1.705 miligrame per 100 grame.

Valoare nutritivă
 

kcal: 207 kcal

Carbohidrați: 5 g

Proteine: 22 g

Grăsimi: 11 g

Vitamine

 

Vitamina A: 120 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,38 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 700 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 200 mg

Magneziu: 30 mg

Sodiu: 1200 mg