Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânza cu mucegai nobil: o aromă picantă

Brânza cu mucegai nobil este foarte populară și aparține brânzeturilor semitari. Cele mai cunoscute sortimente de brânză cu mucegai nobil sunt Roquefortul francez și Gorgonzola italiană. 

Informații utile

Brânza cu mucegai nobil are următoarele proprietăți speciale

Brânză proaspătă cu mucegai nobil în detaliu

Brânza cu mucegai nobil se obține prin cultivarea mucegaiului nobil, care este injectat în brânza încă neterminată. În acest caz, termenul „mucegai” nu are o conotație negativă, ci înseamnă mai degrabă delicatesă. Tipul de mucegai în cauză definește gustul și aspectul brânzei. Se face diferența între așa-numitul mucegai interior din roata de brânză și mucegaiul exterior de pe coaja brânzei. Acest mucegai cultivat este complet inofensiv pentru organismul uman.

Brânza cu mucegai nobil este o brânză semimoale. Acest lucru înseamnă că are o consistență moale, catifelată, care totuși poate fi tăiată încă foarte bine. Diferitele sortimente ale brânzei cu mucegai nobil au un gust foarte puternic și picant. Datorită acestui fapt, această brânză se bucură de o popularitate foarte mare.


Proveniență

De unde provine brânza cu mucegai nobil?

Sortimentele de brânză cu mucegai nobil sunt brânza cu mucegai albastru, brânza cu mucegai alb și brânza cu mucegai roșu. Brânza cu mucegai albastru este inoculată cu culturi albastre până la verzi. Este perforată cu ace subțiri, prin urmare, oxigenul poate să ajungă în interior, iar mucegaiul albastru poate să crească. Timpul de maturare este între 3 și 6 luni. Cea mai cunoscută brânză germană cu mucegai albastru este Bavaria blu. Numeroase sortimente de brânză cu mucegai albastru provin din Franța: Bleu d’Auvergne, Roquefort sau Saint Agur. Renumită este și brânza Gorgonzola din Italia. Blaue Geiss provine din Elveția, iar cea mai cunoscută brânză cu mucegai albastru din Danemarca se numește Danablu. Alte variații provin din Anglia, Cehia, Spania, Suedia, Finlanda și Irlanda.


Sezon

Când este sezonul brânzei cu mucegai nobil?

Brânza cu mucegai nobil este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza cu mucegai nobil și cum se depozitează aceasta?

Brânză proaspătă cu mucegai nobil în detaliu

Brânza cu mucegai nobil nu este destinată numai consumului ca atare, ci este adecvată și pentru sosuri picante, ca umplutură în fripturi sau ca ingredient în salate rafinate. Brânza cu mucegai nobil nu trebuie ținută la temperaturi prea mari. Se recomandă depozitarea în frigider. Cu jumătate de oră înainte de consum, se recomandă scoaterea brânzei din frigider, ca să-și degaje aroma.


Rețete

La ce poți folosi brânzei cu mucegai nobil


Ingrediente

Ce conține brânza cu mucegai nobil

Brânza cu mucegai nobil conține vitamine și minerale valoroase: vitamina A, vitamina B1, B2, B6, vitamina E, calciu, fier, potasiu, magneziu, sodiu și fosfor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 355 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,1 g

Grăsimi: 29,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 290 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,5 mg

Vitamina B6: 0,18 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,8 mg

 

Minerale

 

Calciu: 526 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 128 mg

Magneziu: 39 mg

Sodiu: 800 mg