Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Appenzeller: Brânză tare din Elveția

La fel ca brânza de munte, Greyerzer sau Emmentaler, și Appenzeller este o brânză tare. În țara sa de proveniență, Elveția, este clasificată drept brânză semitare. Conținutul său de masă uscată este de aproximativ 60% la un conținut de grăsime de 50%.

Informații utile

Appenzeller are următoarele proprietăți speciale

Brânză Appenzeller proaspătă în detaliu

Appenzeller, la fel ca brânza de munteși Emmentaler, este un produs din lapte crud integral, însă nu atât de închegat. Maturarea sa durează între 3 și 6 luni. În acest timp, suprafața sa este tratată cu o saramură cu ierburi, care îi dă savoarea tipică. Pe lângă ierburi, ingredientele saramurii sunt sarea, piperul și vin. Procesarea atentă, ghidată de tradiții, garantează că fiecare roată de brânză este lipsită de aditivi artificiali.

O roată cu diametrul de aproximativ 30 cm are o greutate între 6 și 7 kg și prezintă o coajă ușor umedă, de un galben-ocru spre roșu-maroniu. Pasta de un galben deschis sau ivoriu, cu găuri sporadice, de mărimea unui miez de cireșe sau bob de mazăre, este tipică. Gustul aromatic-picant caracteristic devine din ce în ce mai puternic, pe măsură ce se maturează. În funcție de gradul de maturitate, sunt oferite variantele Classic, Surchoix și Extra.


Proveniență

De unde provine Appenzeller?

Appenzeller și-a primit numele după proveniența sa, cantonul Appenzell din Elveția. Începutul producției de brânză este documentată printr-un certificat din anul 1282. Denumirea de brânză Appenzeller este protejată astăzi prin lege și se limitează la producția de brânză în cantoanele Appenzell Intern, Appenzell Extern și în anumite părți din cantonul St. Gallen și din cantonul Turgovia. Laptele crud este colectat exclusiv din împrejurimile vârfului Säntis.


Sezon

Când este sezonul brânzei Appenzeller?

Appenzeller este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza Appenzeller și cum se depozitează aceasta?

Brânză Appenzeller proaspătă în detaliu

Appenzeller se folosește ca brânză de masă , însă se potrivește la fel de bine pentru fondue, pentru raclette și pentru gratinare. La depozitare trebuie avut grijă, brânza Appenzeller nu trebuie ținută lângă alte tipuri de brânzeturi. Ambalat, poate fi păstrat în conformitate cu termenul de valabilitate, însă, odată desfăcut, trebuie consumat repede.


Ingrediente

Ce conține brânza Appenzeller

Brânza este un aliment plin de aromă și nutrienți, care conține, de asemenea, calciu și vitamine. Brânza savuroasă este însă și grasă; de aceea, trebuie consumată cu măsură.

Valoare nutritivă
 

kcal: 386 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 25,4 g

Grăsimi: 31,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 350 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,44 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,9 mg

 

Minerale

 

Calciu: 800 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 36 mg

Sodiu: 600 mg