Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Brânză de munte: multe calorii, fără carbohidrați

Numele de brânză de munte este originar încă de pe vremea când brânza se făcea pe pășunea de munte. Acest lucru se întâmpla din motive foarte practice. În lunile de vară, vacile pășteau pe pășunile de munte.

Informații utile

Brânza de munte are următoarele proprietăți speciale

Brânză de munte proaspătă în detaliu

Inițial, pentru brânza de munte se folosea laptele vacilor care trăiau și pășteau pe fânețele sau pășunile de munte din zone montane sau alpine. Deoarece animalele se aflau zi și noapte în libertate, puteau să pască din belșug iarba sănătoasă și ierburile aromatice. Prin urmare, laptele acestor vaci avea un gust semnificativ mai savuros. Din laptele crud se făcea atunci brânza tare direct pe pășunea de munte.


Proveniență

De unde provine brânza de munte?

În trecut, producția brânzei de munte tradiționale era limitată, din cauza vremii în lunile de primăvară și de vară. De aceea, în zilele noastre este suficient, dacă vacile primesc furaje, ca cel puțin 70% să provină din zone montane. Direct de pe fânațe sau iarna ca nutrețuri concentrate prelucrate, astfel ca tot anul să fie destul lapte crud pentru producția de brânză. Cu toate acestea, în cel mai bun caz, producția de brânză ar trebui să aibă loc într-o regiune montană și în prezent.


Sezon

Când este sezonul brânzei de munte?

Brânza de munte este un produs disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită brânza de munte și cum se depozitează aceasta?

Brânză de munte proaspătă în detaliu

Brânza de munte este bună ca atare, de exemplu, făcând parte dintr-un platou cu brânzeturi, însă și întinsă pe pâine. Are un conținut înalt de grăsimi și, de aceea, este potrivită pentru gratinarea mâncărurilor. Din cauza grăsimii, brânza se topește ușor și apoi formează o crustă.

Cum se depozitează brânza de munte

De obicei, brânza montană se maturează în medie 6 luni, parțial însă și până la 12 luni. Cu cât se poate matura mai mult, cu atât capătă un gust mai savuros. Acasă, brânza de munte trebuie păstrată în frigider cel mult două săptămâni. Ca să-și poată degaja aroma completă, se recomandă scoaterea brânzei din frigider cu o oră înainte de consum. Deoarece brânza de munte este o brânză savuroasă, se păstrează cel mai bine sub un clopot pentru pentru brânzeturi.


Ingrediente

Ce conține brânza de munte

Brânza de munte furnizează multe proteine și conține minerale din belșug, de exemplu, calciu și vitamine importante. În organism, proteinele și calciul ajută la întărirea mușchilor, oaselor și dinților. Pe lângă acestea, brânza de munte conține, în comparație cu brânza din pură „stabulație”, mai mulți acizi grași, care au efect protector asupra inimii. Deși brânza de munte conține multe grăsimi și calorii, nu conține, în schimb, carbohidrați, fiind astfel adecvată pentru o alimentație „low carb”. Având în vedere timpul de maturare lung, brânza de munte este, de regulă, lipsită de lactoză.

Valoare nutritivă
 

kcal: 386 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 28,9 g

Grăsimi: 30 g

Vitamine

 

Vitamina A: 330 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,32 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,9 mg

 

Minerale

 

Calciu: 1100 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 43 mg

Sodiu: 300 mg