Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Bavaria Blu: o brânză savuroasă cu mucegai albastru

Numele „Bavaria Blu(e)” se referă, pe de o parte, la o brânză bavareză cu mucegai nobil albastru și, pe de altă parte, o floare albastră de clopoțel. Noi vorbim despre brânză. Aceasta este caracterizată de un gust savuros picant și o consistență cremoasă.

Informații utile

Bavaria Blu are următoarele proprietăți speciale

Bavaria Blu proaspătă în detaliu

Bavaria Blu este o brânză moale, o combinație între Camembert și mucegai albastru. Aceasta se naște prin inocularea brânzei cu două culturi de mucegai nobil. Astfel, capătă o coajă cu mucegai alb din cultura „Penicillium camemberti“ și o marmorare albastră pe interior. În acest context, termenul de „mucegai” nu are o conotație negativă, ci este vorba literalmente de mucegai „nobil”. Mucegaiul nobil constă din culturi crescute, care înnobilează produsul și îi cresc valoarea.

Așa se face mucegaiul nobil

Interesantă este creșterea mucegaiului nobil: Are loc în general pe pâine. Când pâinea este complet acoperită de mucegai, este uscată, măcinată fin și lichefiată. Masa de mucegai albastră până la verzuie este injectată cu o seringă în brânza încă nematurată. Culturile netoxice pătrund brânza sub formă de firicele și se ramifică. Unele soiuri sunt perforate (străpunse) cu ace lungi, groase, ca să intre mai mult oxigen în interior pentru proliferarea ciupercilor.


Proveniență

De unde provine Bavaria Blu?

Produsul a fost introdus pe piață în 1972. De atunci Bavaria Blu se bucură de o popularitate crescândă. Secretul său constă în rețete tradiționale și artizanat în domeniul brânzeturilor, precum și un lapte foarte gustos din regiunile bavareze alpine și prealpine. Se găsește atât ambalată cât și la liber la raionul de brânzeturi. Între timp este produsă peste tot în lume.


Sezon

Când este sezonul Bavaria Blu?

Bavaria Blu este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită Bavaria Blu și cum se depozitează aceasta?

Bavaria Blu proaspătă în detaliu

Există Bavaria Blu pentru toate gusturile, de la foarte delicat la extraordinar de sărat. Toate sortimentele pot fi savurate ca atare, însă se consumă și unse pe pâine. Bavaria Blu îmbogățește orice platou cu brânzeturi, poate fi servită ca aperitiv sau și ca desert. Poate fi folosită chiar și la gătit, pentru învelirea mâncărurilor pe bază de carne. Această brânză conferă o notă aparte și supelor sau sosurilor.

Cum se depozitează Bavaria Blu

Indiferent de modul de consum, acasă trebuie depozitată întotdeauna în frigider. După deschidere va rezista o săptămână bună. La depozitare, este important ca brânza cu mucegai să fie ținută întotdeauna separat de celelalte brânzeturi, pentru că sporii de mucegai s-ar putea răspândi pe acestea. În acest caz din mucegaiul bun ar deveni unul rău. Se recomandă scoaterea brânzei din frigider cu câteva minute înainte de consum, ca să-și poată degaja aroma completă.


Ingrediente

Ce conține Bavaria Blu

Bavaria Blu se caracterizează prin densitatea mare a nutrienților. Este bogată în calciu, are un procent ridicat de proteine și conține vitamine, minerale și microelemente.

Valoare nutritivă
 

kcal: 413 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 13,2 g

Grăsimi: 40 g

Vitamine

 

Vitamina A: 440 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,35 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 360 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 100 mg

Magneziu: 18 mg

Sodiu: 700 mg